У Перещепиному призупинили ремонт школи №1 (ВІДЕО)

12:14, 7 сер. 2019
 
У Перещепиному призупинили ремонт школи №1 (ВІДЕО)

Зараз школа у напівзруйнованому стані, за словами матері однієї зі школярок Вікторії Корнієвської — першого вересня дітям нікуди йти. У міському відділі освіти сказали, що діти підуть, але до інших шкіл. Ремонт в школі розпочали другого червня. Як розповідає пані Вікторія, будівництво тимчасово зупинити через борги за електроенергію.

«Вже тиждень закрито будівництво через відсутність електроенергії, відключення електроенергії усіх соціальних об’єктів, шкіл та садків, в Перещепино, в нашому ОТГ, через борги. Будівництво стоїть. Вересень близько. Дітей посадить нікуди, абсолютно нікуди, прилаштованих приміщень немає, в доступності, в пішій доступності тільки одна школа, і то вона дуже маленька. В нас найбільша школа в нас п’ятсот тридцять дітей плюс п’ятдесят чоловік педагогічного колективу. На сьогодні ситуація така, що навчальний процес зірваний», ‒ говорить Вікторія Корнієвська

У Валентини Приходько в цьому році син переходить в одинадцятий клас. Жінка турбується через майбутні екзамени.

«Нас хвилює проблема, що дітям, буде одинадцятий клас, потрібно готуватись до ЗНО, буде здача екзаменів. Так як нам обіцяли, що школа буде відкрита першого вересня, ну ви самі бачите в якому стані знаходиться зараз наша школа і нас це питання хвилює», ‒ говорить Валентина Приходько.

Володимир Савєльєв голова Перещепинської ОТГ, каже, борги за електроенергію утворились через те, що вони не могли укласти договір з енергопостачальником.

«Коли прийшов ринок електроенергії почалась реформа в ДТЕК-у. І починаючи з першого і рахуйте, до двадцять шостого липня майже ми не могли укласти договори з постачальником компанії ДТЕК обленерго. З причини, що в них завантаженість. Наші представники освіти, які укладали договір на електроенергію, двадцять днів в місяць відвідували як не Новомосковськ то Дніпро. Тому виникла деяка заборгованість, не через те що ми не могли сплатити, що в нас немає коштів в бюджеті, а через те, що ми не могли укласти договір, документи щоб нам казначейство пропустило ці гроші за електроенергію», ‒ розповів Володимир Савельєв.

За словами Лариси Явтуховської, начальниці відділу освіти Перещепинської міської ради — з першого вересня всі діти підуть на навчання, але в інші школи.

«Зараз тимчасово припинено фінансування. І альтернатива є, всім дітям з першого вересня буде надано приміщення для початку навчального року. Все розподілено, дітям буде організований підвіз і навчальний рік почнемо в інших школах», ‒ говорить Лариса Явтуховська.