Жителі будинку по вулиці Тепличній, 33 в селищі Слобожанське протестують проти будівництва (ВІДЕО)

13:15, 26 лип. 2019
 
Жителі будинку по вулиці Тепличній, 33 в селищі Слобожанське протестують проти будівництва (ВІДЕО)

Жителі будинку по вулиці Тепличній, 33 в селищі Слобожанське виступають проти будівництва біля їхнього дому. Жителі будинку бояться, що через будівництво в їхніх домівках підуть тріщини, біля будинку не буде, де припаркувати авто, або погуляти з дитиною.

Ельвіра Чумасова живе по вулиці Тепличній, 33, каже — будівництво біля їхнього будинку незаконне та може нашкодити спорудам поблизу.

«Біля будинку по вулиці Тепличній, 33 розпочалось незаконне будівництво. Вчора ми спілкувались з будівниками. Поставили паркан. Нам обіцяють, що дім буде збудований на відстані від нашого дому, в документах ми побачили, що він буде впритул. Тобто, це неможливо ремонтувати, утеплювати, з’явиться грибок. По друге будинок буде повністю електрифікований, тобто і опалення, і плити будуть електричними. В нас проводка не потягне. В нас і так взимку і влітку вибиває кондиціонери, пральні машини і так далі. Ми, жителі селища Слобожанське, вважаємо, що будівництво будинку по Тепличній, 33 незаконне. Воно нашкодить і прилеглим домам, не буде ні прилеглої території, ні паркувальних місць, ні дитячих майданчиків, ні зелені», ‒ говорить Ельвіра Чумасова.

Після того, як до людей вийшов голова селищної ради, розпочались дискусії.

Голова Слобожанської селищної ради Іван Камінський від коментарів відмовився. Світалана Секун, начальниця відділу земельних відносин Слобожанської селищної ради, стверджує будівництво будинку абсолютно законне.

«Ми діяли в правовому полі. У свою чергу виділили земельну ділянку в оренду ЖЕКу колишньому, зараз вони називаються КП «Перспектива». Був виділений в оренду, цільове призначення — будівництво та обслуговування житлового будинку. Тобто, це буле зроблено дуже давно, пізніше передали в субаренду компанії забудовнику. У 2015 році був затверджений генеральний план. В генеральному плані, можна піти подивитися, цей будинок був зафіксований. Ну і ви ж розумієте, такі містобудівні документи підлягають обговоренню, і були проведені громадські слухання, вони були, і все це зафіксовано в протоколах і компанія дуже відома наша дніпровська все це розробляла. І погодження містобудівної ради, все це пройшло», ‒ розповіла Світлана Секун.

Голова селищної ради пообіцяв надати громаді всі документи на будівництво в четвер о 9 ранку в селищний раді та продовжити обговорення з громадою.