Громадянською мережею “ОПОРА” під час виборів зафіксовано 37 порушень

15:30, 22 лип. 2019
 
Громадянською мережею “ОПОРА” під час виборів зафіксовано 37 порушень

37 порушень зафіксовано та передано до поліції громадянською мережею “ОПОРА” під час виборів до Верховної Ради. За словами координатора мережі Вадима Головченка, були випадки коли організовували голосування люди, які не набули законних повноважень і не склали присягу.

За два дні до виборів замінювали членів комісії. У Кривому Розі відбулось декілька випадків, коли засідання і відкриття сейфів відбулось майже на пів години раніше, що, за словами Вадима Головченка, є вагомим порушенням.

Також він зазначив, що в сільській місцевості намагалися проголосувати без документів. За даними ГМ “ОПОРА”, активність виборців по області склала понад 50%.

«Поряд з виборчими дільницями ходили "спортивні спостерігачі", перевіряли за певних суб’єктів, чи присутні їхні спостерігачі на дільницях і яка ситуація, цікавилися. Механізми контрольованого голосування, які вели облік, не просто, яка кількість прийшла виборців для розуміння картини, а хто прийшов і який у нього номер у списку. Виявлені факти, де два однакові кандидати з однаковими прізвищами, один від "Слуги народу", а інший самовисуванець, який також від партії "Слуга народу". До кумедних випадків. Коли один із виборців у стані алкогольного сп’яніння прийшов голосувати, зайшов у кабінку і під час ознайомлення із бюлетенем він заснув», - розповів Вадим Головченко.