«АрселорМіттал Кривий Ріг» прокоментував заяву СБУ: Комбінат працює «відповідно до затверджених екологічних нормативів»

21:33, 17 лип. 2019
 
«АрселорМіттал Кривий Ріг» прокоментував заяву СБУ: Комбінат працює «відповідно до затверджених екологічних нормативів»

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» працює «відповідно до затверджених екологічних нормативів». Про це йдеться в офіційному коментарі ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», який пресслужба підприємства надала щодо заяви СБУ про відкриття проти комбінату кримінального провадження.

В «АрселорМіттал Кривий Ріг» заявили, що поки не мають в своєму розпорядженні офіційної інформації щодо відкриття справи за статтею 441 Кримінального кодексу України («екоцид»).

На підприємстві підкреслили, що робота виробничих агрегатів «ведеться відповідно до затверджених екологічних нормативів, без перевищення обсягу викидів забруднюючих речовин, встановлених державою».

«Уся дозвільна документація отримана підприємством в установленому порядку. Всі природоохоронні заходи, що були реалізовані раніше, або ті, терміни виконання яких були перенесені для усіх підприємств ГМК України, обов’язково проходили процедуру узгодження та візування, як мінімум, на трьох рівнях: міста, області, Міністерства екології і природних ресурсів України», – йдеться в коментарі.

На комбінаті також заявили, що досі в Україні жодне гірничо-металургійне підприємство не звинувачували за статтею 441.

Водночас повідомили, що за 13 років з моменту приватизації, коли компанія АрселорМіттал придбала криворізький меткомбінат, в екологію було вкладено 6,1 млрд грн.

«Ми сподіваємося, що підвищена увага до нашого підприємства державних органів влади, різних політичних сил і порушення СБУ кримінальної справи за рідкісною статтею напередодні виборів є випадковим збігом і не свідчить про цілеспрямовану дію і тиск на бізнес», – зазначено в коментарі підприємства.

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею "екоцид" щодо ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг".

У повідомлення прес-служби СБУ йдеться про те що, "за попередньою інформацією, представники приватного промислового підприємства порушували норми екологічної безпеки на виробництві", а також "систематично не допускали на територію об’єкта працівників Державної екологічної інспекції, які мали вимірювати рівень токсичних викидів у повітря".