Суд визнав недійсним договір оренди землі на території школи №10 (ВІДЕО)

17:35, 17 лип. 2019
 
Суд визнав недійсним договір оренди землі на території школи №10 (ВІДЕО)

Дніпровський господарський суд визнав недійсним договір оренди землі на території середньої школи №10. Його уклала Дніпровська міська рада з товариством з обмеженою відповідальністю “Промпоставка А”. Згідно з планом будівництва на подвір’ї школи мали звести 23-поверховий будинок.

Рік тому, розповідає мама учнів школи №10, Олександра Бондаренко, на території навчального закладу почали спилювати дерева. Тоді батьки школярів дізналися, що у 2016 році цю землю міська рада Дніпра здала в оренду.

«На цій території, згідно з проектом, планували побудувати 23-поверховий будинок, а це призведе до того, що наша школа почне руйнуватися. Та й взагалі, там і так досить маленька територія для дітей у школі», — розповіла Олександра Бондаренко.

Група батьків звернулася до обласної прокуратури. Та подала позов до суду на Дніпровську міську раду та товариство з обмеженою відповідальністю “Промпоставку А”, між якими було укладено договір оренди.

Мати учня школи №10 Наталя Євтух каже: «З вимогою скасувати рішення сесії міської ради та повернути землю, яка була надана в оренду приватній фірмі на будівництво, у власність міста. Для того, щоб школа могла цю територію потім за собою вже юридично закріпити. Це буде наш наступний крок»

Адвокат сторони обвинуваченого, Олександр Чорний, говорить, що компанія “Промпоставка А” з рішення суду не згодна.

«Аргументація, яка була викладена моїми опонентами, не находить підстав згідно законодавству. Плануємо оскаржувати це рішення» — повідомив він.