Троє підлітків з Дніпропетровщини стали призерами Олімпіади геніїв у США

14:59, 17 лип. 2019
 
Троє підлітків з Дніпропетровщини стали призерами Олімпіади геніїв у США

На Олімпіаді геніїв у США юні науковці з Дніпропетровщини вибороли дві срібних та одну бронзову медалі. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

За перемогу у секції «Наука» дніпряни боролися з більш ніж тисячею учасників з усього світу. Свої дослідження школярі підготували на заняттях гуртка Дніпропетровського обласного еколого-натуралістичного центру. 

«Рік тому діти прийшли до мене зі своїми питаннями – чи можливо попередити ржавіння автомобіля, як зменшити кількість сміття з поліетилену, як електрокарам їздити довше без підзарядки? А далі була плідна робота. Школярі проводили у лабораторії безперервно по 4-5 годин»,- розповів науковий керівник, заслужений працівник освіти України Вадим Коваленко.

Срібну медаль привіз у рідне Дніпро 15-річний Андрій Горбонос. Його розробка дозволить електрокарам їздити довше без підзарядки. Срібною медаллю американське журі також нагородило 16-ти річну Поліну Деркач з Новомосковська. Школярка презентувала роботу, що дозволить зменшити забруднення довкілля поліетиленом. Дівчина запропонувала використовувати старі поліетиленові пакети як добавку у пластик під час виготовлення деталей сільськогосподарських машин.

Бронзова медаль – у 15–річної дніпрянки Софії Русакевич. Учениця хіміко-екологічного ліцею вигадала  «розумну» фарбу. При пошкодженні фарби пігмент починає активно захищати сталеву основу від корозії.

Загалом 5 дітей з Дніпропетровщини презентували дослідження на міжнародному конкурсі.