Сьогодні у Дніпрі поховали Олександра Колодяжного (ВІДЕО)

16:19, 13 лип. 2019
 
Сьогодні у Дніпрі поховали Олександра Колодяжного (ВІДЕО)

Народний Герой України Олександр Колодяжний помер у лікарні після четвертого поранення, яке він отримав у зоні проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі. Два тижні лікарі центрального військового шпиталю боролися за життя Олександра. 11 липня його серце зупинилося. Сьогодні бойові побратими, рідні та друзі прощаються з ним востаннє.

Старший сержант 74-го окремого розвідувального батальйону Олександр Колодяжний був мобілізований у липні 2014 році. Брав участь у бою в Авдіївській промзоні, обороняв села Широкіне, Славне, Піски та Донецький аеропорт.

"Він був один з тих, хто поставив прапор України на старому терміналі. Він виконував всі завдання, що йому ставили командири, ніколи не відхилявся від цілі. Завжди намагався зробити все, щоб наша перемога була якомога швиде", - каже волонтерка Юлія Дмитрова.

27 червня Олександр натрапив на міну поблизу Мар’їнки на Донеччині, це було його четверте поранення за 5 років. Його відвезли до центрального військового шпиталю в Києві, де він два тижні перебував без свідомості. Командир Олександра Дем’ян Белічко згадує його як відважну та хоробру людину.


"Це командир, який міг повести за собою свій підлеглий особовий склад. Про всіх піклувався і ніколи в стороні не залишався. Для хлопців, підлеглих, був авторитетом, дуже великий авторитет. Не передати словами, яка це втрата для всього підрозділу", - розповів Дем’ян Белічко.

Дніпрянин Олександр Колодяжний отримав звання Народного героя України у 2017 році. У нього залишилася мати та дорослий син.