У Дніпрі пройшла акція "Сенцов+" (ВІДЕО)

16:04, 13 лип. 2019
 
У Дніпрі пройшла акція

Сьогодні кінорежисеру та політичному в’язню Олегу Сенцову виповнюється 43 роки. Зараз він ув’язнений і, на думку його адвоката, знаходиться в російській колонії за сфабрикованими звинуваченнями. З моменту арешту Олега минуло більше ніж 5 років. Попри підтримку міжнародної спільноти — Олега Сенцова все ще не звільнили. До дня народження режисера активісти влаштували акцію підтримки «Сенцов+».

На площі Героїв Майдану, за нашими підрахунками, зібралось 14 людей. Марина Назімова вважає себе ветераном двох Майданів, каже, що постійно підтримує зв’язок з іншими активістами Дніпра, намагається брати участь у всіх важливих акціях, якщо вони не відбуваються у робочий час.

"Чим можу, тим я повинна показувати свою громадянську позицію і висловлювати підтримку нашим ув’язаним героям, і показувати свою громадську позицію і світовому суспільству, і Росії. І тим громадянам, які дивляться все-таки на Росію, я вважаю, треба їм показати або заставити їх замислитись і, може, переоцінити десь свої цінності", - каже Марина

Організатор акції Георгій Марков розповів, чому важливо не припиняти проводити такі акції підтримки.

"Називається Сенцов плюс. Власне "плюс" - ті дні, які кінорежисер проводить у колонії, тобто ми маємо на увазі те, що поки Сенцов голодував, про нього всі пам’ятали. Це було 145 днів його голодування. Здається, що він нібито зник з інформаційного простору. Ми хочемо ще раз нагадати, що він є! І "плюс" - це також плюс ті, як ми говоримо, “бранці Кремля",- говорить Георгій

За словами активістів, “бранці Кремля” - це всі люди, яких Росія, всупереч міжнародному праву, тримає за ґратами – це українські моряки, кримські татари та інші політв’язні. Акція тривала близько 45 хвилин. За словами організаторів, цей захід, крім Дніпра, проходить ще у кількох регіонах України.