«Кошти в бюджеті будуть» – Володимир Зеленський про вирішення проблеми з аеропортом для Дніпра

14:51, 12 лип. 2019
 
«Кошти в бюджеті будуть» – Володимир Зеленський про вирішення проблеми з аеропортом для Дніпра

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Дніпропетровщину ознайомився з планом реконструкції міжнародного аеропорту. Про це повідомили в пресслужбі мерії Дніпра.

Главі держави презентували три варіанти реконструкції летовища. Зокрема, у двох з них йшлося про зведення смуги на окремій території. Третій варіант – будівництво нової злітно-посадкової смуги на місці старої. За цим проєктом, смугу мають подовжити до 3,2 км. Орієнтовна вартість реконструкції – 2,9 млрд грн.

«Ми допоможемо вам. Кошти в бюджеті будуть, бо розуміємо, що значить для міста-мільйонника аеропорт», – сказав президент України Володимир Зеленський.

У червні уряд України вирішив спрямувати 200 мільйонів гривень з держбюджету на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпра. Відповідне рішення було ухвалене 19 червня під час засідання Кабінету міністрів України. 

Раніше депутати міськради Дніпра ухвалили звернення до президента України Володимира Зеленського з проханням сприяти фінансуванню державою реконструкції діючого або будівництва нової злітно-посадкової смуги Дніпровського аеропорту. Ідеться про 2,7 млрд грн. 

Міжнародний аеропорт «Дніпро» розташований за 13,5 км від центру. Призначений для цілодобового перевезення пасажирів і вантажів, обслуговування авіаційної техніки. Його площа – 1,2 млн квадратних метрів. 

З 2018 року з аеропорту відправилося понад 3,5 тисяч міжнародних та внутрішніх рейсів.