У Дніпрі відкрилась всеукраїнська виставка дипломних робіт випускників художніх вишів (ВІДЕО)

18:40, 11 лип. 2019
 
У Дніпрі відкрилась всеукраїнська виставка дипломних робіт випускників художніх вишів (ВІДЕО)

У Дніпрі у виставковому центрі спілки художників України відкрилась Всеукраїнська виставка дипломних робіт випускників художніх вишів. На виставці представлені 65 робіт близько 40 художників з 12 областей України.

Уляна Бельнакіта навчалась в дніпропетровському театрально-художньому коледжі. На виставці представляє свою роботу під назвою “Вечоріє”.

«Робота філософського смислу. Це українська жінка яка прожила життя, в неї є її спогади, при всієї драматичності життя, все-ж таки життя це драма, є і прекрасні світлі моменти. Є прожите, а є ще не прожите. В тіні я хотіла показати як би спокій, лаконічність, задуму її, ось вона присіла і вона задумалась — можливо з цього дома вийшла не одна наречена, можливо вона чекає онуків. Вона щаслива», - каже Уляна.

Володимир Тереновский випускник дніпропетровського театрально художнього коледжу. На виставці представлена його дипломна робота. Над картиною хлопець працював близько трьох місяців.

Володимир розповів: «Ця робота відображає гармонію в кожному з нас та гармонію в світі. Мене спонукала ідея взаємодії між людьми і я вирішив її відобразити як гармонію чоловічого та жіночого начал у кожному з нас».

Данило Дідик планує поступати в театрально — художній коледж, малюнком займається вже близько трьох років. На виставку його запросив вчитель.

«Ці картини викликають прагнення до удосконалення. Хочеться малювати так само, малювати краще ніж зараз. Дивлячись на ці картини я знаходжу для себе нові методи і техніки малювання», — розповів Данило.

Таку виставку у Дніпрі організували вдруге. Роботи різних номінацій — живопис, графіка та інші. Голова обласної організації національної спілки художників України Андрій Пікуш розповів: «Це вдруге як ми проводимо всеукраїнського рівня виставку дипломів випускників вищих учбових закладів в галузі образотворче мистецтво. Тут є різні номінації — живопис, графіка, декоративно прикладне, театральне мистецтво, і навіть сакральне мистецтво. Є в цьому році учасники з іконописом. Порівняно з першою виставкою яка відбулась в минулому році трошки розширилась її географія що говорить про те, що зростає рейтинг і самої виставки та нашого міста Дніпра».

Серед учасників виставки проведуть конкурс. Кращим — видадуть дипломи спілки художників України.