Пораненого військового прооперували в опіковому відділенні 2-ї міської клінічної лікарні

16:30, 5 лип. 2019
 
Пораненого військового прооперували в опіковому відділенні 2-ї міської клінічної лікарні

У Дніпрі, в опіковому відділенні 2 міської клінічної лікарні, прооперували травмованого на Сході військового. 39-річний чоловік отримав поранення на Луганщині під час обстрілу позиції. Внаслідок потрапляння снаряду загорівся бліндаж. Боєць отримав 65% опіків тіла, опіки дихальних шляхів і тяжкий опіковий шок. Транспортували його у Дніпро екстренно, під наркозом, на апараті штучного дихання. Наразі він перебуває у відділенні реанімації, чоловіку пересадили 3 тисячі квадратних сантиметрів штучної шкіри.

Лікар опікового відділення Дніпровської міської клінічної лікарні №2 Сергій Стажевський каже: «Йому почали відразу проводити противошокову терапію. Такий відсоток опіків викликає опікову хворобу. Перша стадія такої хвороби — вкрай тяжкий опіковий шок. Наразі хворий дихає самостійно, від апарату штучного дихання його вже від’єднали. Він у свідомості. Сьогодні йому вже провели першу операцію некректомію, видалили нежиттєздатні частини ураженої шкіри і закриті ці рани ксеношкірою».

Координаторка евакуації поранених в області Тетяна Губа розповіла: «Терміново вертольотом він був доставлений сюди в Дніпро. Зараз у мобільних госпіталях є такі спеціальні прокладки для опіків і вони покривають ними все тіло, це позитивно сприяє під час отримання поранення».