Проїзд в електротранспорті може подорожчати до 6 гривень (ВІДЕО)

17:13, 4 лип. 2019
 
Проїзд в електротранспорті може подорожчати до 6 гривень (ВІДЕО)

Про подорожчання проїзду йдеться в проекті рішення на сайті міськради. Проект має бути розглянутий 17 або 23 липня. Директор департаменту транспорту Ігор Маковцев каже, що собівартість одноразового проїзду становить 9 грн 20 коп.

«50 мільйонів гривень для електротранспорту — це просто щоб існувати місяць. Тобто сплачувати за електроенергію, а це більше половини усіх затрат, сплачувати зарплати, ремонтувати вагони, прокладати нові маршрути та багато іншого. А дохід від продажу білетів на місяць складає 14 мільйонів. Ще невелику частину ми отримуємо від реклами та фінансування міськради. У зв’язку з тим що відбувається подорожчання, наприклад тільки електроенергія на 30% майже дорожчає, ми мусимо підняти вартість проїзду», - прокоментував Ігор Маковцев.

Однією із причин подорожчання проїзду є ремонт вагонів. За словами Ігоря Маковцева, КП “Дніпровський електротранспорт” за два роки відновило майже 50% парку. Через кожні 300 тисяч кілометрів трамвай проходить капітальний ремонт вартістю близько півтора мільйона гривень.

Інженер КП “Дніпровський електротранспорт” Володимир Легкий розповів: «Що проводиться під час капітального ремонту?! Вагон повністю розбирається, знімають сходинки, шліфують стіни від корозії. Знімають покриття, перевіряють електрику, щоб все було в робочому стані. Встановлюють нові вікна, двері, тобто вагон як новий».

Другий етап ремонту вагону: зварювальні та малярні роботи. Після фарбування, встановлюють електрообладнання, обігрів та сидіння. 60% витрат на ремонт — це візки до складу яких входить двигун та колеса. Завершальний етап — зовнішній вид вагону. За словами Володимира Легкого, капітальний ремонт дає змогу продовжити термін використання транспорту приблизно на 6 років. Мешканці міста по-різному ставляться до можливого подорожчання проїзду.

Мешканка міста Владислава Фоменко каже: «Треба думати про людей, умови погані, транспорт старий. Це дорого. Краще маршруткою їздити».

Володимир Мудилов також користується громадським транспортом, каже: «Якщо буде працювати по графіку, і транспорт буде з хорошими умовами, то це нормальна ціна».

Якщо проект затвердять, вартість проїзду зросте з 3-го серпня.