У Дніпрі завершився другий Міжнародний книжковий фестиваль Book Space

19:07, 24 чер. 2019
 
У Дніпрі завершився другий Міжнародний книжковий фестиваль Book Space

З 21 по 23 червня у Дніпрі пройшов другий Міжнародний книжковий фестиваль Book Space. У ньому взяли участь близько 90 видавництв, які презентували свої книги. Це на третину більше, ніж минулого року, повідомили в пресслужбі мерії Дніпра.

Цього року на фестивалі представили кілька десятків свіжих видань місцевих та відомих в Україні авторів. Зокрема, свої перші друковані книги, видані якраз до Book Space, презентували дніпрянин Дмитро Гельфер (фантастичний роман «Серые будни богов») і позаштатний радник з питань культури міського голови Євген Гендін (поетична збірка «#хужечемпоэзиялучшечемх@йня»).

Зі своїми новинками дніпрян познайомили Мар’яна Савка («Родинна абетка»), Андрій Курков («Серые пчелы»), Ірена Карпа («Добрі новини з Аральського моря»).

Оксана Забужко представила не власну книгу, а ту, до якої написала передмову, – «У карнавалі історії» дисидента Леоніда Плюща. Видання напряму пов’язане з Дніпром, де Леонід Плющ відбув чотири роки примусового лікування в психлікарні.

Публіцист і журналіст Вахтанг Кіпіані, головний редактор «Історичної правди», презентував упорядковану ним збірку документів «Справа Василя Стуса».

У рамках фестивалю відбулись дискусії за участі відомих спікерів та експертів на книжкові й навкололітературні теми. Так, зокрема, британський журналіст і письменник Девід Патрикаракос, автор книги «Війна в 140 знаках», та український дипломат Дмитро Кулеба, автор книги «Війна за реальність», говорили про те, як соціальні мережі змінюють війни та впливають на демократію.

Окремі дискусії були присвячені жіночому голосу в літературі та громадському житті, дитячій і підлітковій літературі, електронним книгам, ілюстрованим виданням і коміксам.