Дніпро: Мешканці будинку на центральному проспекті скаржаться на появу тріщин (ВІДЕО)

18:29, 24 чер. 2019
 
Дніпро: Мешканці будинку на центральному проспекті скаржаться на появу тріщин (ВІДЕО)

У Дніпрі, у будинку №7 по проспекту Дмитра Яворницького, в стінах та в квартирах з’явились тріщини. Мешканці розповідають: бояться, що їхній дім розвалиться. Зверталися із запитами до міської влади.

Андрій Діденко, мешканець будинку, каже: вперше тріщини в стінах з’явились більш ніж два місяці тому.

«Приблизно два з половиною місяці назад у нас почали з’являтись тріщини  в нашому будинку в несучих стінах як ззовні, так і всередині, в квартирах, ми це помітили. Останні дні навіть чутно тріск, як розходяться стіни, тому ми зараз боїмося навіть спати вночі», – сказав мешканець Андрій Діденко.

За словами іншої мешканки Ольги Земляної, через тріщини в її квартирі утворився грибок.

«У кутку нашого будинку, в моїй квартирі, яка знаходиться на цокольному поверсі, пішли тріщини. Через ці тріщини потрапляє волога, через це у спальні утворився грибок. По стінам - від самої стелі і до підлоги», – розповіла Ольга Земляна.

Жителі будинку звертались до керуючої компанії КП «Житлосервіс-2», до департаменту житлового господарства міськради та на "гарячу" лінію мера Бориса Філатова.

Кореспонденти UA: ДНІПРО також направили запит до міської ради. Нам відповіли, що тріщини в будинку з’явились  в 1974 році. Тоді зміцнили стіни будинку. На даний момент працівники «Житлосервісу-2» встановили на тріщинах маяки та спостерігають за ними.

«На теперішній час КП «Житлосервіс-2» запросило проєктну організацію, яка має дозвіл на проведення даного виду робіт, для проведення обстеження даного будинку та отримання висновку технічного стану будинку. Обстеження проводиться та до 30.06.2019 року буде готовий висновок. В даному висновку будуть вказані причини виникнення тріщин, а також рекомендації щодо стабілізації стану будинку» – йдеться у відповіді.

У документі також вказано, що більш розгорнута інформація буде 3 - 4 липня – після проведення обстеження будинку.

За словами мешканців, ніяка проектна організація обстеження будинку поки не проводила.