Уряд спрямує 200 мільйонів гривень на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпра

15:09, 19 чер. 2019
 
Уряд спрямує 200 мільйонів гривень на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпра

Уряд вирішив спрямувати 200 мільйонів гривень з держбюджету на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпра. Відповідне рішення було ухвалене 19 червня під час засідання Кабінету міністрів України, повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян наголосив, що у зв’язку зі стрімким зростанням авіації в Україні розвиток регіональних летовищ – в переліку першочергових завдань.

«Міністерство інфраструктури підтримало пропозицію прем’єр-міністра України та винесло на затвердження Урядом рішення щодо спрямування 200 млн грн на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпра. Вболіваю за те, щоб вже у наступному році летовище Дніпра змогло прийняти перші рейси  Ryanair та інших європейських та українських  авіакомпаній, зокрема, і SkyUP. Уряд і я особисто зробили для цього все необхідне», – зазначив Володимир Омелян.

У середу депутати міськради Дніпра ухвалили звернення до президента України Володимира Зеленського з проханням сприяти фінансуванню державою реконструкції діючого або будівництва нової злітно-посадкової смуги Дніпровського аеропорту. Ідеться про 2,7 млрд грн.