Стан однієї з дівчаток, які впали із недобудованої багатоповерхівки у Жовтих Водах, покращився (ВІДЕО)

19:44, 18 чер. 2019
 
Стан однієї з дівчаток, які впали із недобудованої багатоповерхівки у Жовтих Водах, покращився (ВІДЕО)

Одну з дівчаток, які впали із недобудованої багатоповерхівки у Жовтих Водах, перевели з реанімації до травматологічного відділення. Про це кореспондентам Суспільного повідомив травматолог Жовтоводської міськлікарні Володимир Кулик. За його словами, можливо, за тиждень її випишуть з відділення травматології, але дівчинці знадобиться фахова психологічна допомога.

«Учора перевели з реанімації. Стан середньої тяжкості, скаржиться на місця забоїв, серйозних травм та переломів немає. Прогноз нормальний. Ми не забороняємо, її відвідує мати. Дівчинка може їсти, пити. Їй знадобиться психологічна допомога», – каже лікар Володимир Кулик.

Падіння дівчаток з недобудови в Жовтих Водах поліцейські кваліфікували як нещасний випадок, повідомила речниця Нацполіції в Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

За словами начальниці управління житлово-комунального господарства Жовтоводської міськради Яни Ворожко, будівля, де стався нещасний випадок, не перебуває на балансі міста

«Не перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Жовті Води будівля, так званий «моноліт». Під час ліквідації заводу «Електрон», який зводив будівлю, нам не було передано ні документи, ні заяви передати на баланс міста», – зауважила Яна Ворожко.

Питання щодо унеможливлення доступу до будівлі було розглянуте на засіданні спеціальної надзвичайної комісії. Про результати засідання повідомила Ірина Олініченко, заступниця міського голови Жовтих Вод.

«Ця компанія ліквідована. Процес ліквідації і банкрутства вже пройшов. Справа в тому, що від цієї компанії ніякої технічної документації в нас немає. Нам треба цю технічну документацію розробляти заново. Оскільки будівля не в нашій власності, не у власності територіальної громади, ми можемо тільки здійснити заходи щодо обмеження доступу. Поки що будемо обмежувальні знаки встановлювати і розглядати питання закладення перших двох поверхів цеглою», – сказала заступниця мера Ірина Олініченко.

17-го червня з дев’ятого поверху недобудови у Жовтих Водах впали дві дівчинки. Одна загинула на місці, інша в тяжкому стані була доправлена до лікарні.