У Дніпрі батьки трьох школярок заявляють, що їхніх дітей не перевели до 10-го класу через несплату благодійних внесків (ВІДЕО)

14:34, 18 чер. 2019
 
У Дніпрі батьки трьох школярок заявляють, що їхніх дітей не перевели до 10-го класу через несплату благодійних внесків (ВІДЕО)

У гімназії №3 міста Дніпра не перевели до 10-го класу трьох учениць. За словами батьків, через те, що вони не сплатили благодійні внески школі. Керівництво навчального закладу говорить: не перевели учнів через не подані вчасно заяви на вступ до 10-го класу.

Марина Кірічок – мама незарахованої до 10-го класу учениці. Стверджує: її дитині відмовили через несплату благодійних внесків.

«Коли я надала наші оцінки, вона побачила, що вони дійсно хороші, почалася вже розмова про те, що я фінансово не поважаю школу. На мою відповідь, що це незаконно, я не зобов’язана сплачувати благодійні внески, директорка сказала мені, що у цьому закладі це обов’язково», – зазначає мати Марина Кірічок.

Про схожий випадок розповідає мама ще однієї незарахованої учениці Людмила Загібна.

«Внески у благодійний фонд «Благодія» ми не здавали. Згідно з постановою міністра освіти Лілії Гриневич», – каже мати школярки Людмила Загібна.

Директорка гімназії говорить: не зарахували дітей до 10-го класу через те, що учениці протягом навчального року повідомляли, що не планують продовжувати навчання у цьому закладі, тому, коли діти принесли заяви від батьків щодо зарахування до 10-го класу, керівництво їх не прийняло.

«Ми знали які діти і заяви яких батьків були заздалегідь. Ми знали, що ці діти залишаються на 10 клас. Ми сформували лише 3 10 класи, з 4. За бажанням дітей та батьків. І це опитування було заздалегідь», – Вікторія Сіліна, директорка гімназії.

«В другому семестрі я писала заяву про те, що дитина буде продовжувати навчання в історичному класі. Я не знаю, чому її не прийняли. Потім була друга заява, дитині в присутності всіх учнів було сказано, що її зарахування під питанням», – Людмила Загібна, мати незарахованої учениці.

За словами директорки школи, наразі вони готові прийняти заяви щодо вступу до 10-го класу. Та батьки всіх трьох учениць відмовилися, бо, за словами Марини Кірічок, бояться подальших конфліктів між керівництвом школи й дітьми.