У Дніпрі збирають підписи за громадські слухання щодо проєкту реконструкції вулиці Короленка (ВІДЕО)

17:12, 12 чер. 2019
 
У Дніпрі збирають підписи за громадські слухання щодо проєкту реконструкції вулиці Короленка (ВІДЕО)

У Дніпрі представники об’єднання «Еко-патруль» збирають підписи за проведення громадських слухань щодо проєкту реконструкції вулиці Короленка. Про це повідомила представниця об’єднання Марія Токар.

«Ми збираємо підписи за громадське обговорення перебудови вулиці Короленка і до парку. Ми хочемо зрозуміти, які дерева потрібно зрубувати, які не потрібно, які підрізати. І ми хочемо також зберегти гроші на цей проєкт. Тому що збираються ось одне дерево зрубати – це 30 тисяч коштує, а посадити нове – 70 тисяч. Це дуже дорого, і це все на наші кошти. Ми хочемо зберегти ці кошти і зберегти дерева», – сказала активістка Марія Токар.

Раніше в Дніпрі активісти зареєстрували електронну петицію проти вирубування дерев на цій ділянці вулиці й за доопрацювання проєкту реконструкції. Заступник міського голови Михайло Лисенко зазначає, що цю петицію не розглядали.

«Петицію не розглядали. Перш за все рішення про реконструкцію ухвалюється міською владою. Не може тисяча чи дві тисячі осіб вирішувати питання за все місто. Міською владою ухвалене таке рішення: там буде пішохідна зона. Це рішення вже ухвалене. Крапка», – сказав віце-мер Михайло Лисенко.

Загальний бюджет реконструкції проїжджої частини вулиці Короленка й перетворення її на пішохідний бульвар поки не відомий. За словами Михайла Лисенка, на сьогодні відбувся один тендер – на роботи з перенесення інженерних мереж.

«На сьогодні тендер на перенесення інженерних мереж вже відбувся. Роботи веде ТОВ «Авто М». Вартість перенесення мереж – 23 мільйона 870 тисяч гривень», – повідомив посадовець.

Водночас активіст громадського об’єднання Save Dnipro Ілля Рибаков заявляє, що вирубування дерев відбувається без будь-якого тендеру.

«Ті роботи, що ми бачили, -  зі знесення зелених насаджень -  взагалі зараз відбуваються без будь-якого тендеру. І те, що заявляє пан Лисенко, – що ці роботи внесено до іншого тендеру з перенесення мереж, – це брехня. У тендерній документації щодо перенесення мереж немає будь-яких робіт з переносу зелених насаджень», – вважає Ілля Рибаков.

4 червня на вулиці Короленка почали спилювати дерева. Роботи з реконструкції планують завершити до кінця цього року.