У Кривому Розі створили інсталяцію зі сміття, піднятого з дна річки Саксагань (ВІДЕО)

14:21, 12 чер. 2019
 
У Кривому Розі створили інсталяцію зі сміття, піднятого з дна річки Саксагань (ВІДЕО)

12 червня в Кривому Розі журналіст та громадський діяч Микола Крамаренко влаштував інсталяцію зі сміття, яке було підняте на поверхню з дна річки Саксагань. Як повідомляють кореспонденти Суспільного, своєрідну художню експозицію розташували на одній з центральних зупинок міста, аби з нею мали можливість ознайомитися якомога більше містян.

В хід пішли пластикові пляшки, харчова тара, кульки та багато інших речей, які знайшли під час обстеження підтопленого одного з понтонних мостів.

"Дивіться, що ми кидаємо в річку Саксагань. Бувально на десяти квадратних метрах все, що ви побачили, ми зібрали сьогодні", - сказав Микола Крамаренко.

Зазвичай розчисткою берегів займаються волонтери під час акцій. Як розповів заступник голови Центрально-Міської районної у місті ради Сергій Логвінов, місто не має можливості виділяти кошти для розчистки берегів річок, оскільки вони перебувають на балансі Дніпропетровського водного господарства.

«Я взяв участь у цьому заході і навіть дістав з річки найбільш габаритну річ з цієї купи сміття, бо мені не байдуже, як буде виглядати моє місто», – зазначив один з учасників акції, фотожурналіст Сергій Косигін.

За словами Миколи Крамаренка, це не остання акція, присвячена розчищенню річки від сміття. Наступну інсталяцію він планує влаштувати в районі 95-го кварталу.