Справа Катерини Гандзюк: на Дніпропетровщині суд оголосив вирок п’ятьом обвинуваченим

16:40, 6 чер. 2019
 
Справа Катерини Гандзюк: на Дніпропетровщині суд оголосив вирок п’ятьом обвинуваченим

У Покровському райсуді Дніпропетровської області оголосили вирок обвинуваченим у скоєнні нападу на активістку й чиновницю з Херсона Катерину Гандзюк. Суд затвердив угоди про визнання винуватості, які підсудні уклали з прокурором, і призначив їм терміни ув’язнення.

Сергія Торбіна, який обвинувачується в організації нападу, засудили до 6 років і 6 місяців ув’язнення.

Решта обвинувачених, яких вважають виконавцями та пособниками, отримали такі терміни: Микита Грабчук – 6 років, В’ячеслав Вишневський та Володимир Васянович – по 4 роки, Віктор Горбунов – 3 роки.

Вирок суду може бути оскаржений упродовж 30 днів.

Раніше, на засіданні суду 3 червня, усі п’ятеро обвинувачених в організації та виконанні нападу заявили, що визнають провину й підтверджують згоду на укладення угоди з прокурором.

Справа щодо замовників нападу на Гандзюк виділена в окреме провадження.

Нагадаємо, Верховний суд виніс ухвалу, відповідно до якої справа щодо підозрюваних у виконанні та організації нападу на Катерину Гандзюк була передана до Покровського районного суду Дніпропетровської області через те, що більшість підозрюваних прописані в цьому районі. 

31 липня 2018 року Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада громадська діячка померла у київській лікарні №2. Їй було 33 роки. Батько Гандзюк звинуватив очільника Херсонської облради Владислава Мангера в причетності до нападу на доньку. 11 лютого Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.