У Дніпрі зареєстрували петицію з вимогою не вирубувати дерева на вулиці Короленка

19:13, 5 чер. 2019
 
У Дніпрі зареєстрували петицію з вимогою не вирубувати дерева на вулиці Короленка

У Дніпрі збирають підписи під електронною петицією з вимогою припинити видалення дерев на вулиці Короленка. Відповідна петиція зареєстрована в єдиній системі місцевих петицій. 

За словами автора Івана Смірнова, на вулиці Короленка між проспектом Яворницького та Троїцькою площею розпочалася масштабна реконструкція, однак цей проєкт передбачає повне знищення дерев вздовж будівлі, яку збираються реконструювати. 

«Натомість пропонується викладена каменем алея з чотирма маленькими платанами. Всі дерева, які планують зрубати (точніше вже почали знищувати), перевірені – стан «здорові», – йдеться в петиції.

Підписанти вимагають від міської влади "зупинити знесення здорових дерев в зоні реконструкції" та повернути проєкт на доопрацювання, аби "залишити дерева та гармонійно вписати їх у план реконструкції вулиці".

Раніше в мерії Дніпра заявили, що розпочали капітальну реконструкцію на вулиці Короленка. Як повідомив начальник управління інфраструктури міста департаменту благоустрою та інфраструктури міськради Петро Шматченко, на ділянці переноситимуть та переукладатимуть мережі водопостачання та водовідведення, газопровід, електричні мережі та мережі зв’язку.

Після заміни мереж покладуть тротуарну плитку, висадять десятки нових дерев – платанів та тис, сказав посадовець.