Батько Катерини Гандзюк: Чи згодний я з кваліфікацією "нанесення тяжких тілесних ушкоджень"? Ні. Я розумію, що це було вбивство.

14:49, 4 чер. 2019
 
Батько Катерини Гандзюк: Чи згодний я з кваліфікацією

Віктор Гандзюк, батько Катерини Гандзюк, заявив, що невдоволений пропонованими термінами й кваліфікацією справи.

«Чи я задоволений, чи достатні терміни покарання? Ні. Не достатні. Та і навряд у такій справі може бути достатньо. Чи згодний я з кваліфікацією "нанесення тяжких тілесних ушкоджень"? Ні. Я розумію, що це було вбивство», – сказав він.

Водночас представниця обвинувачення Вікторія Калита заявила що дії обвинувачених кваліфіковані в залежності від ролі - пособника, виконавця, підбурювача.

«Обвинувачуються вони у нанесенні тяжких тілесних, що призвели до смерті, на замовлення, з метою залякування, що спричинило смерть», – зауважила прокурорка.

Сергій Поліщук, адвокат одного з обвинувачених, повідомив, що тепер рішення - за судом.

"Була укладена угода між прокурором та обвинуваченим. Ми вважаємо, що вона законна. Суд ухвалить рішення - або затвердить, або ні. Якшо затвердить - буде вирок. Якшо не затвердять - буде судовий розгляд у повному обсязі", - вважає адвокат.

За інформацією, оприлюдненою на судовому засіданні, усі п’ятеро обвинувачених у вчиненні замаху на Катерину Гандзюк визнають свою провину й підтвердили свою згоду на укладання угод про визнання винуватості з прокурором.

Сторона обвинувачення просить засудити їх до різних термінів позбавлення волі: Сергія Торбіна, якого обвинувачують в організації злочину, – до 6 років і 6 місяців, Микиту Грабчука – до 6 років, В’ячеслава Вишневського та Володимира Васяновича – до 4 років, Віктора Горбунова – до 3 років. Останніх чотирьох обвинувачують у виконанні нападу.

Покровський районний суд Дніпропетровської області оголосить рішення обвинуваченим у справі щодо вбивства громадської активістки з Херсона Катерини Гандзюк 6 червня, повідомила суддя Олена Чорна, закриваючи засідання 3 червня.

 

Нагадаємо, Верховний суд виніс ухвалу, відповідно до якої справа щодо підозрюваних у виконанні та організації нападу на Катерину Гандзюк була передана до Покровського районного суду Дніпропетровської області через те, що більшість підозрюваних прописані в цьому районі. 

31 липня 2018 року Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада громадська діячка померла у київській лікарні №2. Їй було 33 роки. Батько Гандзюк звинуватив очільника Херсонської облради Владислава Мангера в причетності до нападу на доньку. 11 лютого Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.