На Дніпропетровщині через негоду пошкоджена сцена фестивалю "Козак-фест": одна людина загинула, двоє травомвано

12:51, 2 чер. 2019
 
На Дніпропетровщині через негоду пошкоджена сцена фестивалю

У Дніпропетровській області 1 червня близько 21.00 внаслідок негоди на фестивалі «Козак-фест» пошкоджено сцену – одна людина загинула, двоє травомвано. Про це Суспільному мовнику Дніпра повідомила речниця рятувальників в області Дар’я Гречищева. Фестиваль проходив у селищі Жовтоолександрівка П’ятихатського району. Загиблий – 48-річний член команди фестивалю, його травмувала частина сцени, що відірвалася від поривів вітру. Ще двоє постраждалих – 52 та 41 років – отримали переломи кінцівок, були шпиталізовані до місцевої лікарні, де отримали допомогу і тепер перебувають на амбулаторному лікуванні.

Фестиваль проводився у балці Княжі Байраки. Через підтоплення балки виїзд автотранспорту було ускладнено. За словами Дар’ї Гречищевої, загалом рятувальники витягнули 53 легкові автомобілі.

Програму третього дня фестивалю скасували, організатори заходу поки що не коментують інцидент.

Водночас Ольга Кузнєцова, речниця Нацполіції у Дніпропетровській області, повідомила, що порушене кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з поміткою «нещасний випадок».

«У рамках кримінального провадження будуть проводитися перевірки», – сказала вона.