У Дніпрі в рамках проекту «Слово на стіні» створили графіті з цитатами Гончара та Сокульського (ФОТО)

11:03, 31 тра. 2019
 
У Дніпрі в рамках проекту «Слово на стіні» створили графіті з цитатами Гончара та Сокульського (ФОТО)

У Дніпрі в рамках проекту «Слово на стіні» створили графіті з цитатами з поезій Олеся Гончара та Івана Сокульського. Про це повідомила координаторка проекту Анастасія ТепляковаЗа її словами, віршовані рядки, які належать поетам-землякам, нанесли на фасад будівлі в центральній частині міста, на вулиці Жуковського, 43. 

«Це вже 14-а наша робота в Дніпрі. Обрані рядки Гончара – з раннього періоду його творчості, рядки Сокульського – з більш зрілого періоду, це період вже після ув’язнень, заслань. Почали цю роботу ми ще минулої осені, працювали з перервами», – сказала Анастасія Теплякова.

Як зазначила координаторка проекту, наступний об’єкт «Слова на стіні» створять в Старобільську Луганської області. Нова стіна буде присвячена творчості сучасного українського письменника Сергія Жадана. 

У рамках проекту «Слово на стіні» на Дніпропетровщині й Донеччині волонтери вже створили більше десяти об’єктів, які популяризують творчість поетів та прозаїків, уродженців краю, – Олеся Гончара, Валер’яна Підмогильного, Олекси Тихого, Володимира Сіренка, Наталки Нікуліної, Ганни Світличної, Михайла Чхана, Миколи Чернявського. 

За словами ініціаторів, проект, що розпочинався суто як волонтерський, отримав грант від Британської ради – фарби для малювання.

Проект «Слово на стіні» – мистецька ініціатива творчої молоді, яка популяризує українську літературу. Стартував у Дніпрі 2016 року.