У Кривому Розі молодь провела акцію в рамках «Глобального кліматичного страйку за майбутнє» (ВІДЕО)

18:44, 24 тра. 2019
 
У Кривому Розі молодь провела акцію в рамках «Глобального кліматичного страйку за майбутнє» (ВІДЕО)

24 травня у Кривому Розі,  під стінами міськради, пройшла акція в рамках «Глобального кліматичного страйку за майбутнє». Близько 20 громадських активістів, школярів та студенів, закликали представників влади дотримуватися умов Паризької угоди, повідомляють кореспонденти Суспільного мовника Дніпра.

У Паризькій угоді йдеться про регулювання заходів для зменшення викидів діоксиду вуглецю в світі. Документ передбачає, що зобов’язання зі скорочення шкідливих викидів беруть на себе всі держави, незалежно від економічного розвитку.

Учасники заходу принесли з собою плакати з написами: «Нам не байдуже», «Настав час панікувати», «Планети «Б» не існує». Кривий Ріг – одне з дев’яти міст України, де сьогодні проходять такі страйки за майбутнє.

Як зазначила співорганізаторка акції Вікторія Захарова, учасники намагались «привернути увагу усього суспільства, жителів міста до цієї важливої проблеми».

«Глобальний кліматичний страйк за майбутнє» – рух, який розпочала шведська школярка Грета Тунберг, яка з серпня 2018 року виходила на одиночний страйк біля парламету Швеції з вимогою врятувати клімат.

Згодом її ініціативу підхопила молодь з інших країн, яка щоп’ятниці виходить на акції протесту до місцевих парламентів та муніципалітетів, щоб нагадати місцевій владі про наслідки зміни клімату.

З міської ради до учасників ніхто не вийшов.