Дніпровські правоохоронці заявляють, що викрили злочинну групу, яку підозрюють в переправленні наркотиків з Польщі в Україну

15:24, 24 тра. 2019
 
Дніпровські правоохоронці заявляють, що викрили злочинну групу, яку підозрюють в переправленні наркотиків з Польщі в Україну

У Дніпрі судитимуть чоловіків, яких підозрюють у налагодженні схеми постачання наркотичних засобів та прекурсорів з-за кордону. Про це у п’ятницю, 24 травня, повідомив начальник відділу прокуратури області Ігор Голубинський. 

За його словами, 11 осіб підозрюються в тому, що займались незаконним постачанням наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в особливо великих розмірах з території Польщі в Україну для подальшого збуту.

«Протягом січня-жовтня 2018 року, перебуваючи у Польщі, чоловік систематично купував лікарські засоби (таблетки від кашлю), які містять у своєму складі прекурсор «псевдоефедрин», разом з харчовими продуктами передавав їх водію, що здійснював вантажні перевезення через митний кордон, для незаконного переміщення через митний кордон. Останній після приїзду до Сум відправляв товар поштою в Дніпро», – розповів Ігор Голубинський.

За його даними, у підозрюваних правоохоронні органи виявили та вилучили близько 2 кілограмів метамфетаміну, 3 кілограмів прекурсорів, півкілограма марихуани та близько 200 тисяч доларів США.

Обвинувальний акт передали до суду.