У музеї Новомосковська з’явилась картина, яка показує місто сто років тому (ФОТО)

13:04, 24 тра. 2019
 
У музеї Новомосковська з’явилась картина, яка показує місто сто років тому (ФОТО)

Колекцію Новомосковського міського історико-краєзнавчого музею імені Петра Калнишевського поповнила картина, яку музейники вважають унікальною. Про це Суспільному мовнику Дніпра 24 травня повідомив в. о. директора музею Костянтин Мешко.

За його словами, робота, що належить пензлю невідомого митця, була викуплена з приватної колекції коштом однієї з місцевих меценаток.

Як зазначив музейник, картина має не тільки художню, а й історичну цінність, адже зображує місто сторічної давнини.

«Цінність картини в тому, що на ній зображене місто початку минулого століття. Ми бачимо місто ще без автомобілів, без дев’ятиповерхівок, місто, в якому жили наші діди й прадіди. На передньому плані бачимо будівлю. Зараз у тому, що від неї залишилось, розташовані банк і аптека. Десь під пластиком, штукатуркою залишились старі стіни. А на картині ми бачимо цю будівлю як такий собі особнячок, збудований наприкінці ХІХ - початку ХХ століття в модерному стилі. Таких будівель в місті залишились одиниці», – сказав Костянтин Мешко.

За його словами, картину виставлять в експозиції музею вже цього року, після ремонту та оновлення зали, де висвітлюється історія міста кінця ХІХ - початку ХХ століття.

Фото - Новомосковський міський історико-краєзнавчий музей імені Петра Калнишевського.