Мер Дніпра заявляє про фінансові зловживання в деяких відомствах муніципалітету (ОНОВЛЕНО)

15:15, 16 тра. 2019
 
Мер Дніпра заявляє про фінансові зловживання в деяких відомствах муніципалітету (ОНОВЛЕНО)

Міський голова Дніпра Борис Філатов заявляє про зловживання, виявлені в деяких відомствах муніципалітету. Про це він розповів на брифінгу в четвер, 16 травня.

За словами Бориса Філатова, запропоновано звільнитися з посад директору КП «Дніпротранскомплекс» Михайлові Семчуку та голові експертної ради з питань Бюджету участі Олександру Купрієнку.

«Посад їм коштували ймовірні корупційні оборудки», – говориться в повідомленні прес-служби мерії.

За даними з мерії, ідеться про "мільйонні порушення" у департаменті з питань енергоефективних технологій та ініціатив, яке зараз перебуває у процесі ліквідації.

«Порушення у його роботі виявили під час комплексної перевірки. За попередніми даними, місту було завдано збитків на загальну суму майже три мільйони гривень. Це – бюджетні кошти, які фактично вкрали на проведенні несанкціонованих закупівель», – йдеться в повідомленні мерії.

Також повідомлено, що в КП «Дніпротранскомплекс», яке займається облаштуванням зупинкових комплексів у місті, також розпочали аудит.

Директор КП «Дніпротранскомплекс» Михайло Семчук повідомив кореспондентам Суспільного мовника Дніпра, що заяву про звільнення складено за згодою сторін. 

У коментарі Суспільному мовнику Дніпра екс-голова експертної ради з питань Бюджету участі Олександр Купрієнко заявив, що вважає поширену про нього інформацію «абсолютно брехливою». Він також вимагає, аби новина про нього була видалена з сайту міськради й перед ним вибачились.

«Прес-служба мерії поширює абсолютно брехливу й маніпулятивну інформацію про те, що я є корупціонером і проекти для Бюджету участі обирались заангажовано, адже мер Борис Філатов на своєму брифінгу не сказав про це жодного слова. Тому я хочу звернутись до мера, аби він вплинув на своїх підлеглих», – сказав кореспондентам Суспільного мовника Дніпра Олександр Купрієнко.

Він також сказав, що ще три тижні тому записав відеозвернення, де заявив, що сам збирається йти з посади.