Батьки не можуть впливати на розподіл бюджетних коштів для шкіл Дніпра – керівниця «Батьківської ради»

14:45, 15 тра. 2019
 
Батьки не можуть впливати на розподіл бюджетних коштів для шкіл Дніпра – керівниця «Батьківської ради»

Батьки не можуть впливати на процеси розподілу бюджетних коштів на потреби закладів загальної середньої освіти Дніпра. Про це в програмі «Дебати» Суспільного мовника Дніпра 14 травня заявила голова ГО «Батьківська рада Дніпра» Яна Бутиріна,

За її словами, формування бюджетних запитів шкіл відбувається за участі батьків далеко не в кожному навчальному закладі, а лише там, де є сформовані повноцінні органи батьківського самоврядування, які ведуть конструктивний діалог з адміністрацією.

«Сказати, що це тенденція в місті, я не можу, оскільки сформовані органи батьківського самоврядування можна перерахувати на пальцях», – сказала Яна Бутиріна.

Завідувачка сектору загальної середньої освіти відділу освітньої діяльності управління освіти Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Олена Сокур зазначила, що передусім бюджетні кошти йдуть на невідкладні заходи, як-то ремонт приміщень шкіл, а вже потім на покращення матеріально-технічної бази. Кожен із закладів був зобов’язаний створити інтернет-сторінку й звітувати про витрачання коштів, як бюджетних, так і спонсорських, батьківських.

«Це зона відповідальності керівника закладу», – зазначила Олена Сокур.

А втім, за словами Яни Бутиріної, таку звітність наразі мають не всі заклади: деякі школи Дніпра не оновлювали інформацію з 2017 року.

У Дніпрі налічується 160 шкіл та 177 дитячих садків комунальної форми власності.