Сьогодні вранці з Кривого Рогу до обласного пункту збору призовників вирушили 15 новобранців (ВІДЕО)

13:42, 24 кві. 2019
 
Сьогодні вранці з Кривого Рогу до обласного пункту збору призовників вирушили 15 новобранців (ВІДЕО)

Сьогодні вранці з Кривого Рогу до обласного пункту збору призовників вирушили 15 новобранців з Металургійного та Довгинцівського районів. Це молоді люди віком від 20-ти до 27-ми років. Вони будуть служити у різних частинах Збройних сил, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Державної спеціальної служби транспорту. Весняний призов в армію стартував 1 квітня, але відправка затягнулася у зв’язку з другим туром виборів в Україні. Загалом цієї весни на службу до армії від Кривого Рогу покличуть понад сотню юнаків.

Перша велика відправка до армії. Сьогодні з Металургійно-Довгинцівського центру комплектування відправили перших 15 новобранців. Їх зустрічають на обласному пункті збору, а вже завтра направлять до навчальних центрів, повідомив заступник військового комісара районного терцентру Іван Присяжнюк.

- Зараз йде комплектування в навчальних центрах. Вони проходять навчання у центрах “Десна” та “Старичі”. Після навчання, це 4-5 місяців, їх розподілять по військових частинах України. Згідно плану повинно бути відправлено 101 чоловік. На даний час відправлено 25 чоловік. Кожен рік весняний призов йде легше, ніж осінній – люди йдуть служити в тепло, благодать, розповів заступник військового комісара Металургійно-Довгинцівського об’єднаного районного терцентру комплектування та соціальної підтримки м. Кривого Рогу
Іван Присяжнюк.

Жоден зі строковиків не буде відправлений до зони бойових дій. Це закріплено указом президента. Сьогодні до армії йдуть мотивовані призовники, особливо молодь до 20-ти років, каже заступник військового комісара терцентру.

- Багато призовників ухиляються від строкової служби, але деякі самостійно приходять до військового комісаріату і висловлюють бажання служити як строкову службу, так і за контрактом. Зарплата військовослужбовця за контрактом становить від 10 тисяч 200 грн. Строк проходження служби за контрактом – 3 роки, строкової служби – 1,5 року або рік. В зону бойових дій строковики не відправляються, згідно з указом президента, каже Іван Присяжнюк.