У Дніпрі відкрили виставку, присвячену пам’яті дослідника курганів Придніпров’я

11:32, 24 кві. 2019
 
У Дніпрі відкрили виставку, присвячену пам’яті дослідника курганів Придніпров’я

У Дніпропетровському історичному музеї імені Яворницького відкрилась виставка, присвячена пам’яті українського науковця Володимира Ромашка. Відкриття відбулось у вівторок, 23 квітня, повідомили в прес-службі музею. 

За даними музею, на виставці представили більше ста експонатів з фондів та особистої колекції родини професора, які розкривають його особистість. Серед «родзинок» – намет та експедиційне археологічне спорядження науковця. 

«Автори виставки вирішили вийти за межі існуючого стереотипу, коли науковець асоціюється найчастіше з книгами, паперами, роботою в архіві, конференціями. Тому на виставці з’явився незвичайний фотомайданчик, який демонструє, як саме наукові дослідження професора, археолога, історика втілюються у вагомі, красиві обкладинки книг», – зазначили в музеї. 

Володимир Ромашко був доктором історичних наук, викладачем історичного та соціо-гуманітарного факультетів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Автор монографій, близько 100 наукових статей. У 1990 році захистив кандидатську  дисертацію «Передскіфський період у пограниччі Лісостепу та Степу Дніпровського Лівобережжя (ХІІ – МІІ ст. до н.е.)», у 2013-у – докторську дисертацію «Населення заключного етапу пізнього бронзового віку Лівобережної України (за матеріалами богуславсько-білозерської культури)».