У Дніпрі розпочалися змагання з академічного веслування серед юніорів (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

11:27, 24 кві. 2019
 
У Дніпрі розпочалися змагання з академічного веслування серед юніорів (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

З 23-го квітня у Дніпрі стартував кубок України з академічного веслування серед юніорів Змагання проводять на веслувальному каналі. За призи змагаються близько 300 спортсменів з усієї України. Другий день розпочався з відкриття змагань, та перших попередніх заїздів.

Анастасія Міхеєва займається греблею 4 роки, в минулому році отримала звання Кандидат в майстри спорту, сьогодні, на попередніх заїздах, прийшла першою. Розповідає що допомогло в заїзді.

- Головне, щоб ти знав як правильно виконувати техніку, щоб відчував човен, і найголовніше — щоб було бажання,каже Анастасія Міхеєва, учасниця змагань з Кам’янського.

- Потихеньку готувались до змагань, тренер нам ставив мітки на березі, робив дистанцію, схожу на змагальну дистанцію, і ми тренувались з різним темпом, з різним прискоренням, та із секундоміром, для розуміння нашої швидкості на дистанції, — розповів Іван Язенок, учасник змагань з Києва.

Тетяна Мамутова займається греблею 2 роки, має звання кандидата в майстри спорту та планує потрапити на чемпіонат світу.

- Тренуюсь 6 разів на тиждень, на воді приблизно 1,5 години. Влітку коли погана погода то бігаю, або тренуюсь в залі. Тому налаштована на перемогу, — каже Тетяна Мамутова, учасниця змагань з Запоріжжя.

- Ці змагання є відбірковим етапом на чемпіонат Європи та світу. За правилами проведення змагань та виконання певних положень спортсменами слідкують 18 суддів. Що потрібно від суддів? Це створення рівних умов для всіх учасників, та щоб спортсмени виконували всі вимоги та правила. Дистанція — заїзд довжиною 2 км, 2000 метрів, супроводжує суддя на човні, котрий контролює виконання учасниками заїзду всіх правил змагання, - прокоментував головний суддя змагань Дмитро Лоістенко.

26 квітня відбудеться фінал кубку України, на якому стануть відомі імена переможців. Сформують команду із спортсменів, які через два тижні представлятимуть Україну на чемпіонаті Європи в Німеччині.