Члени дільничної комісії вивезли з ОВК бюлетені майже півтори тисячі виборців

9:38, 22 кві. 2019
 
Члени дільничної комісії вивезли з ОВК бюлетені майже півтори тисячі виборців

У  37 виборчому окрузі члени дільничної комісії 120028 вивезли з ОВК бюлетені майже півтори тисячі виборців селища Трудова Нива замість того аби здати їх в архів. Про цей випадок повідомив координатор Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській області Вадим Головченко. Члени ОВК відправили комісію повернутися на свою дільницю, аби уточнити дані у протоколі голосування.

Згідно з процедурою, члени дільничної комісії мали здати бюлетені в архів, під наглядом охорони, і потім відправлятися уточнювати проткол голосування. Утім, вони забрали бюлетені 1441 виборця та поїхали з ними на свою дільницю. В ОВК помітили це тоді, коли члени ДВК повернулися назад, у Кривий Ріг, з уточненими протоколами і з коробкою з бюлетенями. 

"Ця дільниця повернулася з уточненими протоколами. Їм було роз’яснено вимоги законодавства щодо цієї процедури. Скарг чи актів про порушення на надходило щодо вірогідного вручання в результати голосування на цій дільниці", - розповів кореспондентам Суспільного секретар 37-го виборчого округу Михайло Богданов.