У Кривому Розі сформовані усі виборчі окружні комісії

18:39, 15 кві. 2019
 
У Кривому Розі сформовані усі виборчі окружні комісії

У Кривому Розі сформовані усі виборчі окружні комісії. Новостворені 4 ОВК не мають проблем зі складом, сформовані усі дільничні комісії, повідомила спостерігач Громадянської мережі ОПОРА у Кривому Розі Наталя Сільтєєва. Вона додала, що до останнього у складі комісій відбувалися зміни. Про це, зокрема, розповіли і голови 32-ї та 33-ї окружних комісій. Нестачі людей тут немає, але міграція членів дільничних комісій є, і це уповільнює роботу, розповів голова 33-ї ОВК Валентин Орлов. Сьогодні тут розглядатимуть можливі подання на заміну членів комісії від обох кандидатів у президенти. Після 12-ї ночі, за законом про вибори, змінювати склад комісій вже не можна.

- Дефіциту немає. У нас в терміни, зазначені законом, до 12 квітня, були внесені подання від обох кандидатів. Нестача становила — 19 від Зеленського і 46 від Порошенка. Це невелика цифра, і ми доповнили цими людьми комісії за поданням голови ОВК, як це передбачено законом. Але тих, кого подавали кандидати, люди не всі вийшли на перші засідання, хтось попав не в ту комісію. Такі зараз рухи відбуваються, які дещо дезорганізують роботу. День-два – і ці негаразди минуть, - каже Валентин Орлов, голова ОВК №33

- Нам подали подання від двох кандидатів, від Зеленського – 725, від Порошенка – теж 725. У нас було 8 від одного кандидата. Тому від ОВК нам потрібно було набрати 5 осіб від голови на дільниці. Ми їх взяли, у нас комісії сформовані, на даний момент у нас сформовано зараз 85 комісій із 93-х. Інші формуються, протягом однієї-двох годин вони приймуть присягу. Штаби добре працюють від обох партій, всі на телефонах, і дуже швидко роблять заміни, - розповіла Наталя Лєвіна, голова ОВК №32.