Жителі Діївки проти відкриття четвертої черги сміттєвого полігону “Правобережний” (ВІДЕО)

17:34, 15 кві. 2019
 
Жителі Діївки проти відкриття четвертої черги сміттєвого полігону “Правобережний” (ВІДЕО)

Жителі Діївки проти відкриття четвертої черги сміттєвого полігону “Правобережний”. Люди скаржаться: вже два роки вони намагаються достукатись до представників влади із вимогою закрити сміттєзвалище, яке розташоване надто близько до людських осель, але жодних кроків на зустріч керівництво міста не робить.

- Інтереси народу ніхто не захищає, я не можу вийти до себе у двір попити кави. Виходжу, а там буває зі звалища таке повітря іде, що просто ригати хочеться, а не пити каву,говорить Анатолій Макаренко, місцевий мешканець.

Значних незручностей жителям завдає також відсутність каналізації у Діївці, через що задоволення потреби у питній воді стає проблематичним.

- У нас немає централізованого водопостачання, лише криниці. Ми користуємося водою з криниці, ви уявляєте взагалі, як це може вплинути на організм? Крім того, що це усе тхне. Нехай нам тоді воду проведуть. Хоч щось зробіть, це ж неможливо, у нас не вистачить грошей користуватися покупною водою, - каже Олена, жителька Діївки.

Нагадаємо, що на сесії міськради 20 жовтня 2016-го року було вирішено закрити полігон правобережний і виділити 5 мільйонів на рекультивацію полігону, а 19 вересня 2018 року міський голова заявив, що будувати полігон на новому місці не будуть, а покращуватимуть той, що вже діє.

У подальшому до вирішення своєї проблеми жителі збираються залучати народних депутатів та громадські організації, а поки вони протестують проти відкриття 4-ї черги полігону.