У Дніпрі стартував Міжнародний кінофестиваль для дітей та підлітків

У Дніпрі стартував Міжнародний кінофестиваль для дітей та підлітків

28 тра. 2021

28 травня у Дніпрі розпочав свою роботу 8-й Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків Чілдрен Кінофест. UA: ДНІПРО надає інформаційну підтримку події. 

Чілдрен Кінофест – фестиваль, який 8 років поспіль безкоштовно знайомить українських дітей з найновішими європейськими стрічками та світовою кінокласикою. До конкурсної програми цьогорічного «Чілдрен Кінофест» увійшли сім фільмів. Подія відбудеться в гібридному форматі: частина фільмів буде показана в кінотеатрах з 28 травня до 2 червня, частина фестивальних фільмів буде представлена в режимі онлайн з 28 травня до 6 червня на сайті online.childrenkinofest.com.

«8-й міжнародний дитячий кінофестиваль Чілдрен Кінофест стартував. З 28 травня до 2 червня діти у 10 містах України зможуть безкоштовно переглянути стрічки європейських та вітчизняних режисерів. Крім того, основним журі фестивалю стануть глядачі. Після кожного показу, у дітей є можливість проголосувати за фільм, а наприкінці усіх показів, організатори оголосять результати голосування та переможців. До конкурсної програми увійшли й короткометражки, зняті дітьми. Фіналістами стали і учасники з Дніпра. Тож чекаємо оголошення переможців та насолоджуємося гарними фільмами щодня», —  говорить модератор Чілдрен Кінофесту у Дніпрі Наталія Гейман. 

Відкриттям у кінотеатрах Чілдрен Кінофест стала анімаційна стрічка Анатолія Лавренішина «Віктор Робот», яка в цьогорічній конкурсній програмі представляє Україну. Картина вже відзначена Призом глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю та Премією «Кіноколо». Події фільму розгортаються в далекому майбутньому. 

У кінотеатрах будуть продемонстровані ще три картини з конкурсної програми. Серед них – відзначена Баварською та Німецькою кінопреміями родинна історична драма «Як Гітлер вкрав рожевого кролика», французько-бельгійський фільм «Полі», який розповідає про дружбу дівчинки і поні, та датська комедія «Хлопчик-Гусак»

Більш детально про ці стрічки, а також про те, які фільми будуть показані онлайн, що представлять глядачам у ретроспективному показі та які сюрпризи готують глядачам організатори — дізнаємося із розмови з модератором Чілдрен Кінофесту у Дніпрі Наталією Гейман 28 червня о 17: 15 на UA: Українське радіо Дніпро. 

«Суспільне Дніпра підтримує фестиваль, оскільки така подіяодна з небагатьох розрад для дітей та їх батьків під час пандемії, — говорить продюсер UA:ДНІПРО Влад Зінкевич. В рамках партнерства ми ще раз нагадуємо про можливість звичного життя, яке було до карантинних обмежень. Сьогодні, 28 травня, наприкінці тижня ми говоритимемо про дитяче художнє кіно у ефірі UA: Українське радіо Дніпро о 17:10. Розповімо про те, що чекає відвідувачів фестивалю протягом наступних кількох днів. Усі анонси та подробиці з перших уст». 

Нагадаємо, що дивитись UA: ДНІПРО можна в ефірі і онлайн на сайті філії.

Слухати UA: Українське радіо Дніпро можна на частотах: 

Дніпро - 87, 5 Fm,

Нікополь - 106 Fm,

Кривий Ріг - 90.4 Fm,

Павлоград - 104. 2 Fm,  

Орли - 99, 2 Fm.

Онлайн радіомовлення на сайті філії.

Розклад фестивальних показів можна дізнатися на сайті Чілдрен Кінофест