Дніпровський Художній музей у програмі «Ідемо в музей» на UA: КУЛЬТУРА

Дніпровський Художній музей у програмі «Ідемо в музей» на UA: КУЛЬТУРА

21 тра. 2021

У суботу, 22 травня, о 9:15 програма «Ідемо в музей» на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА запрошує в гості до одного з найбільших музеїв України — Художнього музею у Дніпрі.

Читайте також: Трансляція церемонії Премії Ґонґадзе відбудеться на UA: КУЛЬТУРА

Історія Дніпровського Художнього музею розпочинається у 1914 році — його заснували до 100-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Тут налічується близько 9 тисяч експонатів. Музей об’єднав у собі мистецтво різних періодів та шкіл: український живопис XVIII століття, західноєвропейське мистецтво, авангардне мистецтво, картини відомих імпресіоністів та експресіоністів ХХ століття й багато іншого. Серед картин є навіть полотно, авторство якого приписують великому Рембрандту.

Ведуча програми «Ідемо в музей» Оля Носко покаже найвизначніші картини музею й розповість маловідомі історії митців та їхніх творів. Глядачі дізнаються про Марію Башкірцеву — одну з перших художниць, чиї роботи придбав Лувр, та побачать картини батька українського авангарду — Давида Бурлюка.

Картини Володимира Боровиковського, Петра Нілуса, Бориса Кустодієва, Івана Грабара й інших визначних митців уже чекають на шанувальників прекрасного.

Більше визначних картин та постатей світового мистецтва — у програмі «Ідемо в музей» у суботу о 9:15 та о 19:00, а також у повторі в неділю о 22:05 на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА та у мобільному застосунку suspilne.tv.

Нагадаємо, програма «Ідемо в музей» на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА виходить щосуботи о 9:159:5019:00 та 19:25.