«Чорнобиль-35. Контекст Дніпропетровщини» — тематичний марафон на платформах Суспільного мовника Дніпра

«Чорнобиль-35. Контекст Дніпропетровщини» — тематичний марафон на платформах Суспільного мовника Дніпра

26 кві. 2021

У понеділок, 26 квітня, команда Суспільного у Дніпрі розпочинає марафон «Чорнобиль-35. Контекст Дніпропетровщини». Журналісти у випусках  новин на телебаченні та радіо готують нариси про тих, хто у 1986 році  відправився на ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  Про права, можливості, пільги, оздоровлення,  про пам’ять та історію того дня. Дивитися, читати та слухати можна на платформах UA: ДНІПРО за таким розкладом: 

У програмі «Сьогодні Головне» з істориками говоритимемо про ретроспективу аварії на ЧАЕС та про соціальний захист постраждалих від наслідків аварії. Виплати та додаткова пенсія: реалії соціального захисту чорнобильців. Дивіться «Сьогодні Головне» о 19:00. 

         читайте також: «Горів не блок» — UA: ДНІПРО покаже документальний фільм про зародження екоруху в Україні у серіалі «НАШІ 30»

Питання соціального захисту ліквідаторів та постраждалих від аварії на ЧАЕС з боку держави стане головним питання тематичного ефіру і на UA: Українське радіо Дніпро. 

UA: Українське радіо – Кривий Ріг порушить тему профілактичних оглядів для постраждалих від аварії на ЧАЕС в умовах карантину. Як пройти огляд та з якими проблемами фактично зустрічаються «чорнобильці» у Кривому Розі.  

Тематичні ефіри на UA: Українське радіо Дніпро та UA: Українське радіо – Кривий Ріг розпочнуться сьогодні, 26 квітня  о 17:10. 

Матеріали, присвячені роковинам Чорнобильської катастрофи, та життєві історії ліквідаторів і  постраждалих  від аварії можна знайти на діджитал-платформах:  сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Дніпро у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.