Про свободу слова, журналістську майстерність та неупередженість  — журналістка UA: ДНІПРО Оля Василець провела онлайн-лекцію для студентів 

Про свободу слова, журналістську майстерність та неупередженість  — журналістка UA: ДНІПРО Оля Василець провела онлайн-лекцію для студентів 

23 кві. 2021

Журналісти Суспільного Дніпра розпочали курс онлайн-лекцій для студентів кафедри журналістики Університету митної справи та фінансів. Першу онлайн-зустріч, яка відбулась сьогодні, провела тимчасово виконуюча обов’язки головної редакторки новин UA: ДНІПРО Оля Василець.  «Яскраво, відверто, професійно» — саме так оцінили учасники онлайн-лекції спілкування із журналісткою Суспільного. 

Один із тих, кому належить ідея організації онлайн-спілкувань майбутніх журналістів із профессійними журналістами —  доцент кафедри журналістики Університету митної справи та фінансів, кандидат наук соціальних комунікацій Геннадій Сенкевич. За його словами онлайн-лекції від журналістів Суспільного Дніпра — логічна подія, тому що саме Суспільному мовленню у вузі віддають перевагу при виборі місця для проходження практики студентів-журналістів. 

«Нашим студентам — майбутнім журналістам, треба проходити практику,  і ми розглядали Суспільне мовлення як перший варіант взагалі телевізійної практики для своїх студентів. Ми зустрілися з продюсером Суспільного Дніпра Владом Зінкевичем, поспілкувались і домовились, що наша  співпраця продовжиться поза ракурсом практики. Так і виникла ідея про онлайн-лекції від журналістів Суспільного для студентів-журналістики нашого вузу». 

До того ж, Геннадій Сенкевич каже, що студенти дивляться Суспільне, але в них виникало багато питань. Тепер вони мають змогу отримати відповіді безпосередньо від журналістів Суспільного.  

«Наші студенти регулярно дивляться Суспільне. Але в них виникало багато питань: як формується редакційна політика, що таке редакція, як організм, як створювати регіональний контент. Саме питання створення регіонального контенту лягли в основу сьогоднішньої зустрічі з керівницею бюро новин Суспільного Дніпра Олею Василець. Знайомство та спілкування із Олею стало дійсно задоволенням для студентів».  

Учасниками сьогоднішньої зустрічі стали 46 представників Університету. Це студенти  1,2,3 курсу журналістики та викладачі вища. Під час сьогоднішньої зустрічі говорили про створення контенту, про етичні питання, про відповідальність журналістів, про особливості роботи регіональної редакції.

Ділячись враженнями від сьогоднішнього спілкування зі студентами, Оля Василець виказала сподівання, що їй вдалося зацікавити роботою на місцевому телебаченні майбутніх журналістів. 

«Під час спілкування із студентами ми говорили про те, чому регіональна журналістика — це цікаво і перспективно. Дуже хотілося б, щоб студенти і студентки, які бачать себе у медіа, лишалися тут, на місцях,  і наважувалися на цікаві проєкти вдома. Маю надію, когось таки зацікавити вдалося, а це означає, що можна у подальшому розраховувати на співпрацю», — каже Оля Василець.  

За словами Геннадія Сенкевича, ці сподівання повністю справдилися. 

«На всі питання пані Оля відповідала  відверто, яскраво, професійно, і це надзвичайно важливо для студентів, особливо першокурсників, які тільки формують своє уявлення про нашу журналістську професію. Саме відвертість, дружня тональність їх дуже вразили. Оля  буквально підкорила нашу аудиторію. Тепер наші студенти кажуть, що вже знають, де хочуть працювати після  закінчення навчання і збираються на Суспільне», — розповідає Геннадій Сенкевич. 

Згідно домовленості між кафедрою журналістики Університету митної служби та фінансів та керівництвом UA: ДНІПРО вісім студентів другого курсу цього літа будуть проходити практичне навчання на Суспільному Дніпра. 

«Свобода слова, журналістська майстерність, чесність, неупередженість – оці журналістські стовпи є дуже важливим, і нам здається, що вони втілюються у практику найбільш на Суспільному. Тому що громадську думку формує читач, а не засновник. Тому що матеріали обговорюються разом, а не даються завдання з вишки, тому що на рівні редакції проходить полеміка  щодо нових тем, щодо стратегії. Стратегічне планування, дотримання журналістських стандартів – усі ці речі є дуже важливими для наших студентів. І ми сподіваємося, що все, що вони сьогодні почули сьогодні на лекції, все, про що ми говорили, буде втілено під час практики наших другокурсників у червні – дякуємо, що Суспільне Дніпра погодилось прийняти студентів для того, щоб вони опанували практичні навички. Для нас це дуже важливо, щоб вони розуміли, що таке редакція з середини, що це – труд, наполеглива праця, відповідальність», — додав Геннадій Сенкевич. 

Нагадаємо, що дивитись Суспільне UA: ДНІПРО можна в ефірі і онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Дніпропетровщини шукайте на діджитал-платформах: