Документальний фільм «Невидима правда» —  прем’єра на ТБ і ютубі Суспільного

Документальний фільм «Невидима правда» — прем’єра на ТБ і ютубі Суспільного

14 кві. 2021

У четвер, 15 квітня, о 18:40 на UA: ДНІПРО та  регіональних телеканалах Суспільного та о 21:00 на ютуб-сторінці UA: ПЕРШИЙ — прем’єра документальної стрічки «Невидима правда».

В основі короткометражного фільму — три унікальні й зворушливі історії про ромську молодь та їхні родини, які належать до різних соціальних груп. 

Читайте також: Як нацспільнотам співпрацювати із Суспільним мовником

Герої «Невидимої правди» ДаніельМоніка та Анжеліка поділяться з глядачами Суспільного своїми мріями та викликами, які змушені долати щодня. Багато з них — через стереотипне ставлення суспільства до ромської спільноти. Увімкніть нагадування на ютуб-каналі, щоб не пропустити прем’єру фільму:

Крім цього, наступного тижня Суспільне ініціює обговорення викликів, що постають перед ромською молоддю, а також ролі медіа в розвитку толерантності в нашому суспільстві. Подія відбуватиметься в онлайн-форматі у п’ятницю, 23 квітня, о 12:00. Спікерами стануть представники ромської спільноти та команда проєкту «Невидима правда». Онлайн-зустріч транслюватиметься на Facebook-сторінці Суспільного мовлення.

Нагадаємо, над документальним фільмом працювала команда Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного спільно з Visimka Production. Проєкт вдалося реалізували за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». 

Координаційний центр мовлення національних меншин Суспільного забезпечує інформаційні права нацспільнот та корінних народів України. Завданнями Центру є сприяти збереженню та використанню мов нацменшин, знайомити соціум з їхніми культурами, а також створювати, розвивати й поширювати контент про національні спільноти та корінні народи. 

UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура), а також регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.