UA: ДНІПРО – медіапартнер Молодіжної політичної школи

UA: ДНІПРО – медіапартнер Молодіжної політичної школи

6 кві. 2021

 7 квітня об 11:00 в пресцентрі UA: ДНІПРО  відбудеться пресконференція авторів освітнього проєкту «Молодіжна політична школа».

Зробити політику популярною серед молоді, зламати сучасні стереотипи через безпосереднє навчання та залучення активної молоді, модернізувати політичну культуру регіону. Такі  цілі має освітній онлайн-курс «Молодіжна політична школа», організований ГО «САМ» і NDI (Національний демократичний інститут закордонних справ).  

UA: ДНІПРО долучається до місії у якості медіапартнера. Стрім зі студії можна дивитися в режимі онлайн на  фейсбук-сторінці та ютуб-каналі філії. Крім того організатори Молодіжної політичної школи будуть гостями радіоефіру UA: Українське радіо Дніпро.  За словами продюсера UA: ДНІПРО Влада Зінкевича, подібні заходи сприятимуть насамперед зростанню правосвідомості молоді, і Дніпровська філія Суспільного не може не підтримувати такі ініціативи.   

«Народ здійснює владу в Україні безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Тільки знань, як здійснювати владу, як контролювати процеси хоча б на локальному рівні не завжди вистачає. І подібний захід сприятиме насамперед зростанню правосвідомості молоді. Саме тому ми і підтримуємо цю ініціативу інформаційно», — продюсер UA: ДНІПРО  Влад Зінкевич.

Молодіжна політична школа — це шестимісячний освітній курс в онлайн форматі, який має на меті надати молоді Дніпропетровської області теоретичні та практичні знання, основні інструменти та кейси у сфері політичної участі. Сформувати в учнів школи систему цінностей щодо розвитку своїх населених пунктів та держави загалом. Підготувати випускників до активної участі в свої громадах та політичній діяльності. У рамках курсу студенти реалізують власні громадсько-політичні проєкти, а найактивніші учасники зможуть пройти оплачувані стажування в органах місцевого самоврядування. 

За словами  голови ГО «Спільнота активної молоді - САМ» Владислава Мельнічука, прагнення проєкту — щоб молодь зі своїм сучасним поглядом брала участь у політичному житті та крокувала до демократичних цінностей. 

«“Аби якось впливати на політику - необхідні зв’язки”, “я сам нічого не вирішую”, “бути політиком - це негатив”. Левова частина молодих людей керується подібними стереотипними твердженнями та просто демотивована брати участь у політичному житті своєї громади та країни загалом. Ми вирішили запустити проєкт, аби розвінчати подібні твердження. Дати інструменти та допомогти зі стартом власних суспільно-громадських проєктів. Адже дуже важливо, аби саме молодь зі своїм сучасним поглядом брала участь у політичному житті та крокувала до демократичних цінностей», — говорить Владислав Мельнічук.

    читайте також:  Суспільне Новини серед лідерів дотримання журналістських стандартів — перша хвиля моніторингу ІМІ у 2021 році

Проєкт реалізується у декілька етапів. Перший модуль передбачає презентацію школи для молодіжних аудиторій. Після презентацій відкриється прийом заявок на участь у Молодіжній політичній школі.  25 учасників, які будуть відібрані до участі, пройдуть онлайн-навчання протягом трьох модулів. Серед спікерів: політики, депутати, представники місцевого самоврядування, громадські діячі та блогери. Найактивніші учасники пройдуть оплачувані стажування в органах місцевого самоврядування, політичних партіях, громадських організаціях тощо. 

Тренінг має насичену програму, яка охопить багато питань політичної культури. Подробиці проєкту, а також умови реєстрації для участі можна дізнатися тут. 

Дивитися UA: ДНІПРО  можна  онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Дніпропетровщини шукайте на діджитал-платформах:  

Нагадаємо, UA: ДНІПРО разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.