Музика, історія та звуки живої природи — вечір п’ятниці з UA: Українське радіо Дніпро 

Музика, історія та звуки живої природи — вечір п’ятниці з UA: Українське радіо Дніпро 

2 бер. 2021

UA: Українське радіо Дніпро готує своїм слухачам весняні сюрпризи: починаючи з 5 березня ефір мовника доповниться серією нових культурно-мистецьких, пізнавальних і розважальних програм.   

За словами продюсера Суспільного у Дніпрі Влада Зінкевича, регіональний радіомовник оновив сітку мовлення. Починаючи з 5 березня в ефірі — вечір п’ятниці з UA: Українське радіо Дніпро. Після традиційних випусків новин дня і топ-новин тижня, що починаються о 20:10, на слухачів очікують нові проєкти, які доповнять п’ятничний вечір пізнавальною інформацією, музикою, цікавими дискусіями на тему культури та мистецтва. 

«Радіо — це особлива, як на мене, платформа, оскільки зі слухачем ти спілкуєшся напряму. І це дуже інтимна річ і стосунки, для підтримки яких необхідна різноманітність. Зараз протягом дня ми порушуємо в ефірі багато серйозних соціальних, політичних, економічних та інших тем. З початку весни хочемо зробити вечір п’ятниці кожного, хто слухає нас, наприклад, дорогою додому в очікуванні вихідних, більш невимушеним та розважливим. Хочемо тримати і посилювати цей зв’язок зі слухачем. Наші автори проектів теж емоційно можуть виснажуватися від тієї кількості інформації протягом тижня, а тому й відпочивати ми хочемо у п’ятницю теж зі своїм слухачем», — говорить Влад Зінкевич.

Читайте також: У ефірі UA: ДНІПРО побільшає випусків місцевих новин

Один з проєктів, що від цієї п’ятниці виходитиме на радіохвилях UA: Українське радіо Дніпро — «Музика Дніпра». Із цим проєктом в радіоефір повертається музика. Авторки проєкту Світлана Угнівенко та Мальвіна Карпенко поведуть розмови з місцевими виконавцями, які вже здобули прихильність аудиторії або лише починають творчий шлях, проте були оцінені у вузьких колах та у соціальних мережах.  «Музика Дніпра» стане радійною платформою для досвідчених виконавців і можливістю виступити для молодих і невідомих. Крім діалогів про приховані сенси, мистецький фронт та шлях до визнання, слухачі почують музичні прем’єри та виступи наживо.

Проєкт «Хронограф», який також виходитиме на хвилях UA: Українське радіо Дніпро щоп’ятниці, присвячений історії Дніпропетровщини. Він розкриє слухачам достовірну та цікаву інформацію про історичні події, визначних діячів та непересічні споруди Дніпропетровщини. UA: Українське радіо Дніпро нагадає сторінки історії, яка надихає любити і цінувати свою рідну землю, пишатися українськими видатними земляками. Доповнюватимуть звукоряд унікальні різноманітні звуки, які відповідають історичній епосі.

 

Авторка проєкту «Хронограф»Ілона Шевченко. Вона ж є авторкою ще однієї програми, яка складатиме п’ятничний вечір на UA: Українське радіо Дніпро — проєкту «Рідкісні». Проєкт розповідає про рідкісні види флори і фауни, занесені до Червоної книги, навчає як відрізнити та зберегти тих, хто знаходиться на межі зникнення. Ілона Шевченко спілкуватиметься з екологами та представниками заповідних зон. Під час ефіру можна буде почути голоси заповідних тварин, дізнатися, що означають ці звуки мовою звірів, почути, як рідкісні представники живої природи спілкуються між собою.

Проєкт «Моя – українська» від Вікторії Сидоренко буде корисним для тих, хто хоче вдосконалити свою українську. Під час ефіру будуть розбиратися типові мовні конструкції, суржик та російська калька і пояснюватися, як же ж правильно казати українською.  Журналісти UA: Українське радіо Дніпро та експерти з української мови аналізуватимуть правильність вживання питомо українських слів у побуті, в супермаркетах, перевірятимуть грамотність у назвах магазинів, вулиць тощо, наголошують на помилках у мовленні та застерігатимуть від неправильних вживань.

«Музика Дніпра», «Хронограф», «Рідкісні» та «Моя – українська» — це перші чотири проєкти, які вийдуть в ефір «Вечора п’ятниці з UA: Українське радіо Дніпро». Згодом вийдуть ще два прем’єрних проєкти, що готують редакторки Анастасія Мандрика та Раїса Басова. 

Нагадаємо, що оперативну інформацію про події та життя Дніпропетровщини можна дізнаватися з випусків новин, що виходять на хвилях UA: Українське радіо Дніпро о 12:10 та 17:10,  а також о 20:10 підсумок дня і топ теми тижня від команди новинарів телеканалу UA: ДНІПРО. Обговорення важливих тем сьогодення пропонують програми «РадіоДень» та «Тема дня», що виходять в ефір після денних випусків новин. 

 

Слухати UA: Українське радіо Дніпро можна на частотах: 

Дніпро - 87, 5 МГц,

Нікополь - 16 МГц,

Кривий Ріг - 90.4 МГц,

Павлоград - 104. 2 МГц,

Орли - 99, 2 МГц.

Онлайн радіомовлення на сайті філії.