На UA: ДНІПРО почалися знімання різдвяного концерту

На UA: ДНІПРО почалися знімання різдвяного концерту

10 гру. 2020

Суспільний мовник Дніпра готує своїй аудиторії різдвяний подарунок — святковий концерт «Різдво на Суспільному». Привідкриваючи завісу святкового сюрпризу, розповімо, що головною героїнею концерту буде колядка, яка завдяки дніпровським музикантам зазвучить у незвичних стилях.   

«"Різдво на Суспільному" — святковий телевізійний концерт за участі місцевих виконавців. У ньому ми почуємо відомі колядки в абсолютно новому звучанні та стилі: соул, джаз, фолк, реп-колядка та ін. Це буде така динамічна "солянка". Учасники концерту пройшли попередній відбір. Головна умова — авторське аранжування й виконання української колядки або авторська колядка», — розповів продюсер Дніпровської філії Суспільного Влад Зінкевич

Крім самих концертних номерів, глядачі зможуть побачити телебачення зсередини, адже за задумом авторів ідеї, колядники прийшли колядувати на знімальний майданчик. 

«Ми назвали концерт "Різдво на Суспільному", тому що, за нашою ідеєю, усі виконавці-колядники прийшли колядувати у знімальний павільйон UA: ДНІПРО. Тобто глядач частково побачить внутрішню кухню телебачення, деякі речі, які завжди були приховані від камер, стануть органічним доповненням», — говорить творчий керівник філії.  

Координаторка проєкту —  Анастасія Шаповалова, головна режисерка —  Наталія Астратова, оператор-постановник — Юрій Тинний. Але, за словами продюсера філії, над проєктом працює майже вся команда Дніпровського Суспільного мовника. Знімання концерту стартували 5 грудня, зараз наступний етап — опрацювання матеріалу, монтаж. Крім того, готується і радіоверсія концерту, щоб святкові колядки залунали в усіх куточках Дніпровщини, де звучить UA: Українське радіо Дніпро

«Проєкт такого формату на нашій філії вперше, і тому працювати над ним дуже цікаво. Це добра школа для зростання, для розуміння, що ми можемо і що ще зможемо. Ідея формату належить нашим редакторам і продюсеру, а втілюємо ми її усією командою. Ми відзняли сім творчих колективів та виконавців, вони різні за стилем, різні за подачею. Дуже цікаво втілювати цю ідею, робимо це від щирої душі, бо хочемо, щоб ці різдвяні колядки стали вісниками миру, спокою, любові в українських хатах, людських серцях та в усій країні», —  говорить головна режисерка «Різдва на Суспільному» Наталія Астратова

«Різдво на Суспільному» можна буде дивитися уже на початку січня 2021 року. Прем’єра запланована на всіх платформах UA: ДНІПРО. Крім того, мовник готовий дарувати цей концерт жителям інших регіонів. 

«Ми поділимося концертом з іншими філіями Суспільного, які виявлять бажання, щоб колядувала вся Україна», — додав Влад Зінкевич.