Кандидати на посаду мера Кривого Рогу відмовились від участі у публічних дебатах

Кандидати на посаду мера Кривого Рогу відмовились від участі у публічних дебатах

2 гру. 2020

3 грудня о 19:15 у прямому ефірі Суспільного мовника Дніпра відбудеться програма «Виборчий округ. Дебати»,  на яку були запрошені кандидати на посаду міського голови Кривого Рогу Костянтин Павлов та Дмитро Шевчик.

 Але виборці не побачать у студії телеканалу претендентів на крісло очільника міста.  Костянтин Павлов  відмовився від участі у дебатах наживо. Його ж опонент Дмитро Шевчик не надав ніякої  відповіді на офіційне запрошення телеканалу. За словами продюсера  Дніпровської філії Суспільного Влада Зінкевича штаб Шевчика проігнорував усі листи, повідомлення та телефонні дзвінки від Суспільного мовника. 

Тому програма «Виборчий округ. Дебати» відбудеться без участі обох кандидатів.  В обговорюванні передвиборної обстановки у Кривому Розі візьмуть участь запрошені експерти. 

«Виборчий округ. Дебати» — це власний формат Суспільного, участь у проєкті не оплачується за рахунок виборчих фондів кандидатів. Це дискусійна суспільно-політична програма команди Суспільного, що має на меті надати рівні можливості для учасників перегонів. Суспільний мовник UA: ДНІПРО надав можливість претендентам на посаду міського голови Кривого Рогу проявити відкритість перед громадою та провести діалог з опонентом у прямому ефірі — обом кандидатам були надіслані офіційні запрошення прийняти участь у програмі «Виборчий округ. Дебати». 

Пряма трансляція програми «Виборчий округ. Дебати» UA: ДНІПРО почнеться 3 грудня о 19:15.  Через неявку кандидатів заплановану тривалість прямого ефіру скорочено на 50% - до 26 хвилин. 

Крім телевізійного ефіру, глядачі зможуть переглянути «Виборчий округ. Дебати» в режимі онлайн на сайті філії та фейсбук-сторінці Суспільне Дніпро. Відео дискусії буде доступне на ютуб-каналі мовника.  

Нагадаємо, 6 грудня у Кривому Розі відбудеться другий тур виборів на посаду міського голови. За симпатії виборців змагатимуться Костянтин Павлов від «Опозиційної платформи — За життя»  та Дмитро Шевчик, кандидат від «Слуги народу»,  які у першому турі посіли 2-ге та 3-тє місця. Заміна основних претендентів на посаду очільника відбулася після того, як кандидат, який посів 1-ше місце за кількістю голосів, Юрій Вілкул відмовився від подальших змагань через стан здоров’я.