Як боротися з нудьгою під час карантину? – проєкт «Карантинне хобі» на UA: ДНІПРО

Як боротися з нудьгою під час карантину? – проєкт «Карантинне хобі» на UA: ДНІПРО

30 лис. 2020

Як не дати собі нудьгувати в період карантину? Відповідь на це питання дають герої нового проєкту під назвою «Карантинне хобі», що відсьогодні, 30 листопада, і впродовж тижня виходитиме в ефірі Суспільного UA: ДНІПРО.   

«Карантинне хобі» — це 5 історій мешканців Дніпра, що розповідають про свої цікаві незвичайні хобі, які з’явилися у них внаслідок карантину або під час перебування на самоізоляції.

Над проєктом працювала команда UA: ДНІПРО: Олена Романюк, Світлана Гусаченко, Тетяна Загора та Анастасія Шаповалова

Під час відбору історій для сюжетів, автори враховували, щоб хобі героїв не стикалося з їхніми професіями. Творча команда ставила за мету донести до глядача, що дозвілля можна вибирати незалежно від професії та умов, у яких зараз перебуває соціум. Наприклад серед тих, про кого розповідає «Карантинне хобі», є дизайнерка інтер’єрів, яка у вільний час разом із волонтерами висаджує дерева та озеленює рідне місто, є лікарка, яка на карантині розпочала малювати та випікати разом із дітьми. Глядачі дізнаються про тих, хто розпочав вести тревел-блог, танцювати бачату, вчити іноземні мови. 

«Карантин для нас усіх став справжнім випробовуванням: хтось втратив роботу, хтось знаходився або зараз знаходиться на вимушеній ізоляції, хтось залишився без звичного дозвілля. Це вплинуло і продовжує впивати на емоційний стан кожного з нас, а тому ми знайшли героїв, які в умовах карантину мають для себе розраду у виглядів улюбленого заняття, або хобі. Ми впевнені, що ці люди зможуть змотивувати глядача, який зіткнувся з такими ж проблемами, та підкажуть глядачеві, як в умовах карантину знайти емоційну рівновагу» — розповідає одна з авторок проєкту Анастасія Шаповалова. 

«Маємо надію, що переглянувши ці випуски, глядач зацікавиться різними видами дозвілля і зможе вибрати собі хобі, яке йому подобається найбільше, та спробує його у вільний час», — говорить одна із авторок проєкту Олена Романюк. 

   

Нагадаємо, що дивитися ефір UA: ДНІПРО в режимі онлайн можна на сайті філії, на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці Суспільне Дніпро.