Підсумки спостережень за виборами: пресконференція «ОПОРИ» на Суспільному Дніпра 

Підсумки спостережень за виборами: пресконференція «ОПОРИ» на Суспільному Дніпра 

21 жов. 2020

Громадська мережа «ОПОРА» готова оголосити підсумки спостережень за виборчим процесом у Дніпропетровській області. Пресконференція координатора Громадянської мережі ОПОРА Вадима Головченка відбудеться 22 жовтня о 14:00 на UA: ДНІПРО, який є інформаційним партнером заходу. За словами продюсера Дніпровської філії Суспільного Влада Зінкевича, це партнерство є підтвердженням того, що незалежні спостерігачі довіряють Суспільному. 

«Наша співпраця з "ОПОРА" у Дніпрі — це підтвердження того, що Суспільному довіряють незалежні спостерігачі як незалежному мовнику. Вибори — час маніпуляцій, частково "брудної" агітації. Виборець може часто загубитися в інформаційному просторі, того навіть не підозрюючи. Суспільне у Дніпрі залишається майданчиком об’єктивності, і тому я особисто радий, що таку інформацію "ОПОРА" у Дніпрі готова ексклюзивно подавати через Суспільне», – говорить Влад Зінкевич.

О 14:00 почнеться пряме включення із студії Суспільного Дніпра, протягом якого представники громадської мережі "Опора", які відстежують хід виборів і виборчої кампанії в Україні і на Дніпропетровщині зокрема, розкажуть про результати свого моніторингу. 

Координатор Громадянської мережі ОПОРА зі спостереження за виборами в Дніпропетровській області Вадим Головченко підіб’є підсумки спостереження за виборчим процесом на Дніпропетровщині, розповість про виявлені порушення виборчого законодавства та звернення до поліції щодо можливих махінацій зі зміною виборчої адреси в області. Громадській омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській області Роман Муха нагадає про правила заповнення виборчих бюлетенів та протиепідемічні заходи на виборчих дільницях. 

Оперативне включення відбуватиметься на діджитал платформах (на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці Суспільне Дніпро), і глядачі зможуть в режимі онлайн передавати запитання для представників організації.

За словами комунікаційниці Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській області Оксани Коновець, місце проведення пресконференції обрано не випадково. 

«Місце проведення пресконференції обрано не випадково, бо телеканал UA:ДНІПРО надає можливість всім кандидатам презентувати себе в прямому ефірі, демонструє незаангажованість і відкритість для всіх. Саме тому ОПОРА, як громадська організація, що багато років займається незалежним та об’єктивним спостереженням за виборчими процесами, також обрала цей відкритий майданчик», — сказала Оксана Коновець. 

26 жовтня представники Громадської мережі «ОПОРА» знову вийдуть у прямий ефір зі студії UA: ДНІПРО, під час якого оголосять результати виборчої ночі на Дніпропетровщині.

Нагадаємо, що дивитися ефір UA: ДНІПРО в режимі онлайн можна на сайті філії, на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці Суспільне Дніпро.