UA: ДНІПРО та Kultura Medialna готують лекції про культуру

UA: ДНІПРО та Kultura Medialna готують лекції про культуру

25 вер. 2020

У Дніпрі до онлайн-відкриття готується Центр сучасної культури у Дніпрі (Dnipro Center for Contemporary Culture або DCCC).  Дніпровська філія Суспільного мовника виступить у якості інформаційного партнера події. 

До відкриття Центру, організатори запланували ряд культурних заходів. З 10 по 24 жовтня відбудуться виступи гуртів Kurs Valüt та DZ’OB, 3D mapping, кіноперформанс, міжнародний форум та лекції, де предметом обговорення стануть культура та мистецтво. Відеоверсії лекцій будуть записані в студії UA: ДНІПРО

В.о. продюсера Дніпровської філії Суспільного мовника Ірина Цибух виказала сподівання, що відкриття DCCC надасть поштовх для розвитку важливих суспільно-культурних дискусій: 

 «Сподіваюсь, відкриття Центру сучасної культури в Дніпрі дасть поштовх розвивати важливі суспільно-культурні дискусії, обмінюватися досвідом та будувати якісне культурно освічене суспільство в місті та області. Чудово, що команда Центру знаходить сили будувати нові рівні взаємодій та реалізовує такі чудові проекти. Пишаюсь, що Суспільне інформаційно підтримує такі важливі для Дніпра ініціативи і центри. Залишаємось відкриті до співпраць з кожною важливою соціальною чи культурною ініціативою. Робимо Україну командою, кожна така співпраця наближає нас до вершин цієї місії», — сказала Ірина Цибух.

У рамках відкриття DCCC на базі UA: ДНІПРО пройдуть шість лекцій, під час яких українські експерти та експертки у сфері культури обговорюватимуть роль культури в розвитку міст, мистецтво та активізм в умовах змін, а також історію створення DCCC та плани на майбутнє.ниці.  Ініціатором створення DCCC є  громадська організація «Культура Медіальна». За словами її керівника Андрія Палаша, команда DCCC обрала для співробітництва Суспільний мовник UA: ДНІПРО, оскільки це медіа – незалежне та професійне. 

«Відкриття Центру сучасної культури  — це важлива подія для міста та його культурного середовища. DCCC має стати тим місцем, яке підвищить привабливість Дніпра, сформує міжнародні зв’язки та утримуватиме творчу молодь. Центр сучасної культури — це точка взаємодії, співпраці та постійного обміну досвідом між митцями та експертами як з України, так і з інших країн.  До онлайн-відкриття Центру сучасної культури готується лекційна програма в співпраці з UA: ДНІПРО. Команда DCCC обрала для співробітництва UA: ДНІПРО, оскільки це незалежне медіа, яке має схожі цінності та орієнтири. Для нас важливо створювати якісний продукт із професіоналами своєї справи», —  розповів керівник громадської організації «Культура Медіальна» Андрій Палаш.

Центр сучасної культури у Дніпрі — це платформа для співробітництва з митцями та експертами, обміну досвідом та підтримки міської творчої спільноти, де поєднаються нові технології, медіа, сучасне мистецтво та неформальну освіту. Під одним дахом сконцентруються декілька публічних просторів: галерея, медіа-зона, сучасна бібліотека, коворкінг, івент-простір, лекторій, офіси для інших культурних інституцій, майстерні та кафе. 

Усі івенти до відкриття Центру сучасної культури безкоштовні та доступні для перегляду онлайн. 

Заходи реалізуються за підтримки Українського культурного фонду.