Суспільне Дніпра запрошує на радіодиктант єдності

Суспільне Дніпра запрошує на радіодиктант єдності

4 лис. 2018

18-й радіодиктант єдності звучатиме на хвилі Першого каналу UA: Українське радіо 9 листопада — у День української писемності й мови. Його транслюватиме “Радіо Дніпро”, що мовить на частоті 87,5 FM.

Локацією Суспільного для написання диктанту у Дніпрі стане НТУ “Дніпровська політехніка” (проспект Яворницького, 19, 3 корпус, аудиторія 17а). Початок заходу — об 11:00. Вступна частина триватиме півгодини, а сам радіодиктант — з  11:30 до 11:50. Взяти участь у радіодиктанті може будь-хто, при собі необхідно мати лише аркуш паперу та ручку.

“Святкування Дня української писемності й мови розпочнеться у НТУ “Дніпровська політехніка” вже о 08:00. Наші журналісти робитимуть пряме включення в ефір ранкового шоу “51 телеканалу”. А об 11:00 команда Суспільного Дніпра разом зі студентами писатиме радіодиктант, слухаючи його на частоті 87,5 FM “Радіо Дніпро”. Кожен може приєднатися, достатньо просто залишити повідомлення на сторінці “51 телеканалу” у Facebook. Також на цій сторінці можна буде наживо побачити, як проходить радіодиктант”, — сказала продюсерка Суспільного мовника Дніпра Оксана Цибуля.

Текст для радіодиктанту замовляють спеціально. У ньому немає авторських знаків чи суперечливих орфограм. Але при тому їхня загальна кількість дуже велика, тому написати радіодиктант без помилок непросто. Минулого року свої радіодиктанти надіслали 28 999 учасників. Жодної помилки не зробило 123 учасники.

Офіційне гасло цьогорічного заходу — #пишеморазом. Воно підкреслює основну мету диктанту: єднання навколо мови. Радіодиктант – не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національний флешмоб.

Усі охочі традиційно можуть надіслати роботи поштою на адресу вул. Хрещатик, 26, Київ - 1, 01001 із позначкою «Радіодиктант» (лист має бути надісланий того ж дня або 10 листопада — про це свідчитиме поштовий штемпель), відсканувати або сфотографувати текст і впродовж 24 годин після закінчення акції надіслати електронної поштою на адресу rd@nrcu.gov.ua. Зображення має бути якісним, текст — написаним від руки (роботи, набрані у будь-якому текстовому редакторі, не розглядатимуться). Комісія приймає також тексти, написані шрифтом Брайля.

11 листопада текст радіодиктанту буде оприлюднено на сайті UA: Українське радіо, тож усі охочі зможуть перевірити свої знання.