Як змінюється регіональне мовлення Суспільного та чого чекати мовникові від місцевих виборів — обговорили в Дніпровській філії

Як змінюється регіональне мовлення Суспільного та чого чекати мовникові від місцевих виборів — обговорили в Дніпровській філії

19 чер. 2020

 18 червня член правління, відповідальний за регіональне мовлення, Микола Чернотицький та генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей відвідали Дніпровську філію Суспільного й представили колективу т. в. о. продюсерки філії. На зустрічі обговорили впровадження концепції регіонального мовлення, як відбувається перехід на проєктний менеджмент та майбутні виклики, пов’язані з місцевими виборами.

Читайте також: Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

«У березні ми всі постали перед новим викликом — пандемією коронавірусу у світі. Компанія зреагувала оперативно й швидко змінила підхід до роботи. Ми показали себе як сильна та згуртована команда й за лічені дні об’єдналися, щоб створювати контент, якого в цей тривожний час особливо потребувала наша аудиторія», — зазначив Микола Чернотицький.

Генпродюсерка Марія Фрей розповіла про головні зміни, які відбуваються в регіональному мовленні Суспільного.

«Разом із регіональними філіями вдалося створити прямоефірний марафон «На карантині», який дивляться мільйони людей по всій країні. Це і є та взаємодія, на якій базується Концепція регіонального мовлення, де всі регіони, окрім власного телевізійного, радійного й діджитал-контенту, працюють спільно над великими проєктами. Готуємося до запуску міжрегіонального ранкового шоу, де щодня транслюватимуть матеріали, які зніматимуть і монтуватимуть журналісти філій у регіонах, а також передаємо у виробництво проєкти, що перемогли в конкурсі регіональних проєктів 2019 року», — розповіла Марія Фрей.

Читайте також: Що потрібно для трансформації журналістської освіти? Суспільне долучиться до обговорення

На зустрічі член правління представив тимчасову виконувачку обов’язків продюсерки філії Ірину Цибух, яка обійматиме посаду до оголошення конкурсу на продюсера філії та його результатів. Попередня продюсерка Дніпровської філії Суспільного Оксана Цибуля звільнилася за власним бажанням 15 червня.

Конкурс на посаду продюсера UA: ДНІПРО оголосять після рішення уряду про зняття карантинних обмежень.

«Найближчим часом, як тільки це буде безпечно з огляду на епідеміологічну ситуацію в країні, ми оголосимо конкурс на посаду продюсера Дніпровської філії Суспільного. Тим часом має відбутися перехід філії до нового формату роботи — проєктного. Саме цей перехід буде головним завданням Ірини Цибух як т. в. о. продюсерки. Ми вважаємо, що її розуміння процесів створення контенту філіями Суспільного дасть змогу швидко підхопити цей напрям роботи й допомогти команді UA: ДНІПРО якнайефективніше побудувати взаємодію всіх творчих підрозділів», — прокоментував Микола Чернотицький.

Ірина Цибух приєдналася до команди Суспільного 2017 року. Вона координувала створення контенту на радіо й телебаченні в регіональних філіях мовника, виступала тренеркою з удосконалення якості програм. Ірина має досвід роботи журналісткою на «Громадському радіо», працювала репортеркою журналу «Країна», кореспонденткою на сайтах «Gazeta.ua» та «Газета по-українськи». Є тренеркою з медіаграмотності й стала фіналісткою «Честі професії-2018» у номінації «Найкращий репортаж». 

«Рада взятися до роботи зі знайомою командою, адже з багатьма колегами ми разом уже працювали й навчалися. Сподіваюся на продуктивну та приємну співпрацю й що мій досвід допоможе UA: ДНІПРО стати ще кращим. Люблю працювати у філіях, бо це завжди команди з великим потенціалом та любов’ю до своєї роботи. Також чекаю на реалізацію відібраних на конкурсі проєктів «Створюй із Суспільним» — Дніпру є чим потішити глядача», — поділилася Ірина Цибух.

Читайте також: На відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» відібрали 34 ідеї проєктів для регіонального мовлення

Микола Чернотицький також зауважив, що попереду ще одне випробування для всіх ЗМІ й Суспільного зокрема — місцеві вибори. 

«Ми відпрацювали разом уже не одні вибори. Ніхто не повинен впливати на наші ефіри й висвітлення подій. Маємо пам’ятати, що від кожного члена команди залежить імідж усього Суспільного. Треба бути прискіпливими й сумлінно виконувати свою роботу», — сказав Микола Чернотицький.

Зазначимо, упродовж 2020 року Суспільне впроваджує Концепцію регіонального мовлення на 2020–2021 роки, відповідно до якої всі філії працюватимуть як єдина міжрегіональна платформа. Це система централізованого нагромадження й поширення контенту. Концепцію створили після тривалих перемовин із консультантами із суспільних мовників інших країн, продюсерами регіональних філій Суспільного та топменеджментом компанії, після чого її схвалила наглядова рада Суспільного.