Суспільний мовник Дніпра відродив рубрику  «Смакота на радіопательні» 

Суспільний мовник Дніпра відродив рубрику  «Смакота на радіопательні» 

28 кві. 2020

Рубрика, яка стартувала в ефірі Дніпровської філії Суспільного мовлення,  стане до вподоби і тим, хто любить готувати вдома і відчуває  себе справжнім асом, і тим, хто тільки починає цьому вчитися.  «Смакота на радіопательні» — це коротенькі майстеркласи на тему,  як можна під час карантину корисно і приємно провести час на домашній кухні. У якості шефкухарів – співпрацівники філії, які будуть ділитися рецептами улюблених страв та родинними поварськими секретами. Програма виходитиме щоп’ятниці в ефірі UA: Українське радіо Дніпро о 17:45,  а відео-версію «Смакоти на радіопательні»  можна дивитися щосереди у ранкових шоу.  Цікаво, що рубрика писатиметься не в професійній теле-студії, а на власних кухнях  ведучих, що придає їй відчуття домашнього затишку.

Ініціатором «Смакоти на радіопательні» виступив менеджер UA: ДНІПРО Антон Веселов. Саме його розповідь, як в домашніх умовах приготувати рульку у пиві,  і стала першим випуском рубрики. За словами Антона, ідея відродити рубрику виникла несподівано – все почалося з походу в супермаркет. 

«Прийшов в супермаркет, щоб придбати м’ясо для готування на вихідних, побачив гарну рульку, згадав що є рецепт у темному пиві, захотів згадати смак. Купуючи рульку, навіть не думав нічого знімати, а коли прийшов додому, вирішив що нема чого чекати – треба знімати. Зняв першу серію — виходить, що взяв тепер на себе підвищенні зобов’язання, буду продовжувати. У наступних серіях покажу, як готую вдома різні страви, від звичайного борщу до більш витончених м’ясних страв», повідав автор проєкту. 

Антон Веселов розказав, що рецепти,  які використовуватимуться у проекті – власний сімейний архів. 

«Рецепти страв,  які використовуватимуться у проекті, збиралися мною та моєю сім’єю впродовж тривалого часу. У кожній родині є така записна книжка, в якій фіксуються всі цікаві рецепти. Ось саме з такої книжки і беру рецепти»,  розказав Антон. 

Але, варто сказати, що не дивлячись на семантичну легкість рубрики, «Смакота на радіопательні» має нетривіальні цілі.  

«Мета, яка стоїть перед цим  проектом — не просто поділитись з усіма своїми рецептами. Вперш за все – це звичайно допомогти творчим працівникам нашої філії.   А для глядачів та радіослухачів –  і допомогти знайти заняття на карантині», - зізнався автор проєкту. 

 За словами Антона Веселова, цей міні-проєкт  до того ж  чудовий доказ того, що на Дніпровській філії Суспільного адміністративний та творчий блоки працюють однією командою.  

«Ідея створення міні-проєкту «Смакота на радіопательні»  виникла як відповідь на виклики, що перед  командою «UA: ДНІПРО» поставив карантин. Телевізійне та радійне мовлення є специфічним виробництвом, тісно пов’язаним з необхідністю спілкування між людьми. Оскільки карантин вніс свої корективи в наше життя, а особливо в життя та роботу творчих працівників, постало питання про допомогу творчому блоку в створенні контенту, який би не порушував умови карантину. Зазвичай, всі вважають, що адміністративний та творчий блок працюють окремо один від одного, однак на «UA: ДНІПРО» працює команда, тому ми завжди допомагаємо один одному та всією командою робимо все для наших телеглядачів та радіослухачів», — розказав Антон Веселов.  

Треба сказати, що сьогодні ідея менеджера Антона Веселова переросла в  своєрідний флешмоб, до якого вже долучаються і інші співробітники  «UA: ДНІПРО», які демонструють,  що в умовах карантину, залишаючись вдома, можна непогано провести час. Тому попереду «Смакота на радіопательні» готує своїм слухачам глядачам багато цікавих відкриттів.